Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’na Büyük Alkış

Nilüfer Tiyatro Festivali Bütün Hızıyla Devam Ediyor.

15 Nisan 2016 Cuma 17:37
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’na Büyük Alkış
Nilüfer Tiyatro Festivali bütün hızıyla devam ediyor.
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, festivalde “Kim Var Orada: Muhsin Bey’in Son Hamlet’i” isimli oyunla sahne aldı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde sergilenen oyuna tiyatro tutkunlarının ilgisi büyüktü. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu oyuncularının yazıp yönettiği “Kim Var Orada: Muhsin Bey’in Son Hamlet’i”nde Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin ve banu Açıkdeniz rol alıyor.
“ Kim Var Orada?”, 2. Mes¸rutiyet sonrasından Muhsin Ertugˆrul’un Darülbedayi’de genel sanat yönetmenligˆi görevini üstlendigˆi yıllara kadarki geçis¸ dönemini konu edinen biyografik bir oyun. Osmanlı’dan Cumhuriyet’in ilk dönemlerine uzanan bu kültürel¬ politik dönüs¸üm, kültürel çogˆulcu bir perspektif ekseninde tarihi şartlar içerisinde degˆerlendiriliyor. Oyunda Vahram Papazyan karakteri vesilesiyle Ermeni tiyatrocularımızın mirasıyla bir hesaplas¸ma konu ediliyor. Latife Hanım karakteri sayesinde de Müslüman kadınların sahneye çıkıs¸ı sorgulanıyor. Oyun tarihi belgelere yaslandıgˆı kadar, belgelerden yola çıkılarak kurgulanmıs¸ sahneler ve tamamıyla hayal ürünü kars¸ılas¸maları da içeriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<