Bozbey: “Altyapı kurumları hizaya çekilmeli”

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, altyapı kurumları ile yaşanan koordinasyonsuzluğa tepki gösterdi.Nilüfer Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Mustafa Bozbey, asfaltlama çalışmalarını anlatırken, altyapı kurumları ile yaşanan...

06 Ekim 2016 Perşembe 13:07
Bozbey: “Altyapı kurumları hizaya çekilmeli”
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, altyapı kurumları ile yaşanan koordinasyonsuzluğa tepki gösterdi.
Nilüfer Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Mustafa Bozbey, asfaltlama çalışmalarını anlatırken, altyapı kurumları ile yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi’nin bütçesinden aslan payının asfalt çalışmalarına aktarıldığını hatırlatan Bozbey, “Nilüfer’de sürekli asfalt talebi geliyor. Altyapı kuruluşlarıyla yaşanan koordinasyonsuzluk yüzünden milyonlarca lira boşa gidiyor. Yama yapmanın maliyeti çok fazladır. Yama için yılda 10 milyon lira harcıyoruz. Bu yama altyapı kurumlarından kaynaklanıyor. Kurumlar yapılan asfaltı kesiyor, yama yapıyor ve çöken yere bir daha uğramıyor. Sonra Nilüfer Belediyesi yeniden işe koyuluyor. Kesilen her asfaltın ömrü kısalıyor” dedi.
Kurum olarak asfalt çalışması yapmadan önce tüm altyapı kurumlarına yazı yazarak çalışma programını sorduklarını söyleyen Bozbey şöyle devam etti:
“Ona göre plan yapıyoruz, ama birkaç ay sonra altyapı kurumları bize sormadan bölgede kazı yapıyor ve bizim yaptığımız asfalt perişan oluyor. Vatandaş sürekli bizi suçluyor. Bu anlamda çalışan tüm altyapı kurumlarını meclis olarak kınıyorum, yazıklar olsun. Çok zengin ülke değiliz ve sokağa atılacak milyonlarımız yok. Tüm meclisi bu konuda hassasiyete davet ediyorum. Bu kurumların hizaya çekilmesi gerekiyor. Ya yapmayacaklar ya da yerel yönetimlerle birlikte hareket edecekler” dedi.
Nilüfer Belediye Meclisi’nde gündeme geçilmeden önce Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) kurulmak istenen kömür yakıtlı termik santrale ilişkin de bilgilendirme yapıldı. DOSAB Termik Santrali’ne Hayır Platformu’ndan Bursa Barosu Çevre Komisyonu Üyesi Avukat Eralp Atabek ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ali Uluşahin, termik santralın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ikinci ÇED raporuyla ilgili hukuki süreci anlatarak, meclis üyelerinden destek istedi.
Yapılan bilgilendirme için teşekkür eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, termik santrallerin hayatı olumsuz etkilediği gibi çevreyi de katlettiğini ifade ederek, “Hollanda yenilenebilir enerji sistemleriyle kendi ihtiyacını karşıladığı gibi enerji ihracına da başlamış durumda. Bu bize örnek olmalı. Sağlık ve eğitimin hiçe sayıldığını hep beraber görüyoruz. Bu konu parti ve görüş meselesi değil, insan hayatı için karşı çıkmalıyız. Geleceğimiz nesillere sağlıklı çevre bırakacak olan bizleriz” dedi.
Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Meclisi’nin gündemindeki çok sayıda madde görüşülerek karara bağlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<