banner359

Bozbey Engellilere Yönelik Yeni Projeleri Anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, engellilere yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Nilüfer Kent Konseyi katkılarıyla düzenlediği ‘Engelliler Başkanlarla Buluşuyor’ toplantılarının...

22 Nisan 2016 Cuma 15:36
Bozbey Engellilere Yönelik Yeni Projeleri Anlattı
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, engellilere yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Nilüfer Kent Konseyi katkılarıyla düzenlediği ‘Engelliler Başkanlarla Buluşuyor’ toplantılarının ilk konuğu Başkan Mustafa Bozbey oldu. Nilüfer Belediyesi olarak engellilere yönelik sayısız hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Bozbey, “Biz engelli bireylere yönelik yaklaşımlarımızı kentleşme politikalarıyla bütünleştiren bir kurumuz. Stratejik planımızda engellilere yönelik mutlaka projemiz var. Belediyelerin park, yol yapım gibi hizmetleri vardır. Belediyelerin fiziksel çevre düzenlemelerinden ibaret olduğu anlayışlar artık geride kalmalıdır. Bizler hizmet götürmekle yükümlüyüz. Nilüfer Belediyesi olarak bizler bu çerçevede, bu anlayışta olan çalışanlarımız ile sizlere hizmet üretmekteyiz” dedi.
Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi projesi ile engelli ve ailelerinin toplumla, sosyal hayatla bütünleşmelerini sağladıklarını kaydeden Bozbey, “Bizim Ev’i 19 Mayıs Mahallesi’nde daha kapsamlı olarak yeniden inşa edeceğiz. Yeni Bizim Ev, yılların kaynaştırma çalışmasını bütünleşik sisteme dönüştürecek bir merkez olacak. Bu merkez ile tüm bireyler bir arada sosyal çalışma yapma imkanına sahip olacak. Farklılıklarla bir arada üretmeyi, geliştirmeyi, anlamayı, dayanışmayı deneyimleyecekler. 4 bölümden oluşan bir bina kurguladık. Böylece yapılan çalışmalar birbirinden etkilenmeyecek ve daha verimli olacak. 2019 yılına kadar bu projeyi bitirerek engelliler ve ailelerinin hizmetine sunacağız” dedi.
Bizim Bahçe projesiyle yine Türkiye’ye örnek bir çalışmayı hayata geçireceklerini kaydeden Bozbey, “Alaaddinbey Mahallesi’nde 4 bin 643 metrekarelik bir alanda yapılacak ‘Bizim Bahçe’ projesini hayata geçireceğiz. Engelliler ve yakınları sosyal tesisleri kullanamamakta. Bu proje ile engelliler güvenli evlerde aileleri ile birlikte kaliteli bir sosyal hayat fırsatı bulacak” diye kaydetti.
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez de Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yapılan çalışmaların diğer kurumlara da örnek olması dileğinde bulundu.
Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşçı, Bozbey’e plaket vererek teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<