banner359

Bozbey’den İş Güvenliği Uyarısı

Nilüfer Belediye BaşkanI Mustafa Bozbey, “İş sağlığı ve güvenliğin maliyetleri olduğunu biliyoruz, ancak insanın maliyetinin olmadığını da bilmemiz gerekiyor” dedi.Nilüfer Belediyesi, en çok iş kazasının yaşandığı inşaat sektörüne...

06 Kasım 2015 Cuma 11:12
Bozbey’den İş Güvenliği Uyarısı
Nilüfer Belediye BaşkanI Mustafa Bozbey, “İş sağlığı ve güvenliğin maliyetleri olduğunu biliyoruz, ancak insanın maliyetinin olmadığını da bilmemiz gerekiyor” dedi.
Nilüfer Belediyesi, en çok iş kazasının yaşandığı inşaat sektörüne yönelik “İş Sağlığı ve Güvenliği” paneli düzenledi. İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği’nin (İMSİAD) de destek verdiği panele iş güvenliği uzmanları, firma yetkilileri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve İş Teftiş Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata katıldı. İnşaat sektöründe yaşanan iş kazalarının mercek altına alındığı panelde konuşan Başkan Bozbey, iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarına 2005 yılında başladıklarını kaydetti.
Bozbey, “Bizler yıllardır bu konuda çaba gösteriyoruz, hatta meclisimizden geçen kararları da uygulamak istiyoruz. Örneğin binaların çevresinin iskeleyle çevrilmesini talep ettik, muvaffak olamadık. Her şantiyede üçüncü kattan ya da beşinci kattan aşağıya malzeme dökülüyor, atılıyor, her taraf toz oluyor. Bu tozu önce çalışanlar soluyor. Boru sistemi getirelim istedik ama olmadı. Bazı şeylerde bir adım ilerliyoruz, ama sektörden gelen direnç biraz farklı oluyor. Tabii ki maliyetler olduğunu biliyoruz, ama insanın maliyetinin olmadığını da bilmemiz gerekiyor. Meydana gelecek bir kazada yaşanacak bir can kaybı oradaki maliyeti hesaplatamaz bize. Onun için Nilüfer Belediyesi olarak sektörden isteğimiz, inşaat firmalarıyla birlikte kararlar oluşturarak, denetimler yaparak hem iş güvenliğini sağlayalım hem de iş sağlığını beraber oluşturalım” şeklinde konuştu.
İş Teftiş Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata da inşaat sektörünün iş güvenliği ve sağlığı konusunda diğer sektörlerden geri kaldığını belirtti. Ata, “Geniş istihdam sağlayan adeta ülkenin lokomotifi haline gelen inşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği durumuna baktığımızda maalesef çoğu sektörden geride olduğunu görmekteyiz. İnşaat sektöründe tüm iş kollarında ölümlü iş kazaları dikkate alındığında yaklaşık yüzde otuzunu oluşturmaktadır. Yani 3 ölümlü kazadan 1 tanesi inşaatlarda meydana gelmektedir. Bu da sektörün ne kadar dikkatli olması gerektiğini gösteriyor” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Bursa İŞ Teftiş Grup Başkanlığı İş Müfettişi Mimar Ekim Deniz Ayhan Odabaşıoğlu, Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sevimli, Nilüfer Belediyesi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Leyla Taşfiliz, İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu ve Anıt Asfalt İnş. Kalite ve İş Güvenliği Müdürü Dursun Aygün, mevzuatlar ve denetimler açısından inşaatlar, iş kazalarında doğan hukuki sorumluluklar, uygulama örnekleri ve inşaat sektöründe iş güvenliği açısından yaşanan sorunları mercek altına aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<