Bozbey’den Maliye Bakanlığı’na ‘uygunluk belgesi’ çağrısı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İşyeri Açma-kapama İşlemlerinde Ortaya Çikan Uygunsuzluk Yönünden Belediye Ve Vatandaşın Karşı Karşıya Geldiğini Belirterek, Yıllardır Maliye Bakanlığı’na Yaptıkları Kolaylaştırıcı Taleplere Cevap Alamadıklarını Söyledi.

08 Eylül 2016 Perşembe 15:52
Bozbey’den Maliye Bakanlığı’na ‘uygunluk belgesi’ çağrısı
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, işyeri açma-kapama işlemlerinde ortaya çıkan uygunsuzluk yönünden belediye ve vatandaşın karşı karşıya geldiğini belirterek, yıllardır Maliye Bakanlığı’na yaptıkları kolaylaştırıcı taleplere cevap alamadıklarını söyledi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, personeliyle öğle yemeklerinde bir araya gelmeyi sürdürüyor. Bozbey, bu defa Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü personeliyle buluştu. Yaptıkları çalışmalar hakkında personelden bilgi alan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer’e daha iyi hizmet verilebilmesi konusunda çalışanların talep ve tekliflerini de dinledi.
Vergi Dairesi’nin yıllardır kolaylaştırıcı çözümlere yanaşmamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade Mustafa Bozbey, “Vatandaş bir yeri kiralıyor. Bu otopark, sığınak, ortak alan olabilir ve masraf yapıyor. Kiraladığı yerin ruhsata uygun olup olmadığını öğrenmeden vergi dairesine kaydını yaptırıyor ve belediyeye ruhsata geliyor. Uygunsuzluk varsa olay, belediyede açığa çıkıyor. Hem belediye, hem de vatandaş mağdur oluyor. Bu iki tarafı da mağdur eden aslında Maliye Bakanlığıdır. Yıllarca talep ettik ve tekrar şunu istiyoruz: Bir yerde vatandaş işyeri alacak veya kiralayacaksa lütfen ilgili belediyeden uygunluk belgesi alsınlar. Vatandaş uygunluk belgesi alırsa kimse mağdur olmayacak ve devletin vergi kaybı da önlenecek. Örneğin, yaptığımız denetimlerde vatandaş yer kiralamış ve ruhsatında 50 metre kare gözüküyor. Ama kullandığı alan 200 metrekare. 4 katı fazla alanı kiralamış ve kullanmış oluyor, böylece kamu kayba uğruyor” dedi.
İşyeri kapanışlarında da ayrı bir dram yaşandığını kaydeden Mustafa Bozbey, “Vatandaş işyerini Maliye’den kapatıyor ve bize bilgi verilmiyor. Sonra ilgili belediye tarafından vatandaşa icra gidiyor ve yine taraflar karşı karşıya geliyor. Bunun da önüne geçilmesi için maliye kapatılan işyeri beyanının bir suretini ilgili belediyeye de göndermekle sorumlu olmalıdır. O zaman kimse mağdur almayacak. Mesai arkadaşlarımız da bu konularda vatandaşla karşı kaşıya geliyor. Bu durumu Maliye Bakanlığı yönetmelik veya yasa değişikli yaparak çözmeli” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<