BTM EXHİBİT 3. İstanbul Tasarım Bienali’nde

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Bilim Teknoloji Merkezi (BTM ) Exhibit’in yerli sermaye ile üretilen iki eseri İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul...

11 Ekim 2016 Salı 13:03
BTM  EXHİBİT 3. İstanbul Tasarım Bienali’nde
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Bilim Teknoloji Merkezi (BTM ) Exhibit’in yerli sermaye ile üretilen iki eseri İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali’nde görücüye çıkacak. Müslüman bilim adamı mühendis ve tasarımcı El Ceziri tarafından bundan 800 yıl önce Artuklu kralı için icat ettiği, BTM Exhibit tarafından yerli sermaye ile yeniden üretilen ve Altınçağ’da Bilim Sergisinde sergilenen “Filli Su Saati”,“Robotikman” eserleri, “Biz İnsan mıyız? Türümüzün Tasarımı: 2 saniye, 2 gün, 2 yıl, 200 yıl, 200.000 yıl” başlığını taşıyan bienal de sergilenecek. Beatriz Colomina ve Mark Wigley küratörlüğünde “insan” ve “tasarım” arasındaki ilişkiye odaklanacak 3. İstanbul Tasarım Bienali’nde 13 ülkeden tasarımcı, mimar, sanatçı, tarihçi, arkeolog, nörolog ve bilim insanının 70’in üzerindeki projesi yer alacak. 3. İstanbul Tasarım Bienali’nin bu yılki sergi mekânları Karaköy’deki Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Studio-X Istanbul ve Alt Sanat Mekanı, DEPO ve girişin müze biletiyle yapılacağı İstanbul Arkeoloji müzeleri olarak belirlenirken, BTM Exhibit’in yerli tasarımları Studio-X Istanbul’da bilim ve tasarım meraklılarının beğenisine sunulacak. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, BTM Exhibit olarak iki eserle 3. İstanbul Tasarım Bienali’nde yer almalarının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Bakan, çocukların ve gençlerin bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif, uygulamalı ve deneyimsel eğitim ve öğretim ile katkıda bulunmak amacıyla yüzde yüz yerli sermaye ve milli üretim ile tasarımlarını gerçekleştiren BTM Exhibit’in interaktif deney düzenekleri ve sergi alanları üretmede kısa zamanda büyük mesafe kaydettiğini ifade etti. BTM Exhibit ile yurt içindeki Bilim Teknoloji Merkezleri’nin deney düzeneği ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirten Bakan, tümüyle Bursa eseri olan sergilerinin de ilgi gördüğünü sözlerine ekledi. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı, Petkim ve VitrA eş sponsorluğunda düzenlenen 3. İstanbul Tasarım Bienali 22 Ekim’de başlayacak.3. İstanbul Tasarım Bienali’nin sergi mekânları 20 Kasım 2016 tarihine dek ücretsiz olarak gezilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<