banner359

BTSO İleri Arabuluculuk Eğitimleri Başladı

Türkiye’de oda ve borsalar arasında ilk defa tahkim ve arabuluculuk merkezini hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘İleri Arabuluculuk’ eğitimlerine start verdi.Türkiye’de hayata geçirdiği projelerle birçok oda borsaya rol...

02 Kasım 2015 Pazartesi 12:27
BTSO İleri Arabuluculuk Eğitimleri Başladı
Türkiye’de oda ve borsalar arasında ilk defa tahkim ve arabuluculuk merkezini hayata geçiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘İleri Arabuluculuk’ eğitimlerine start verdi.
Türkiye’de hayata geçirdiği projelerle birçok oda borsaya rol ve model olan BTSO, arabuluculuk ve tahkim konusundaki çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Uzmanlık merkezi haline gelen BTSO, Türkiye’de ilk defa arabuluculuk ve tahkim merkezini hayata geçirdikten sonra ‘İleri Arabuluculuk’ eğitimlerine de başladı. BTSO Altıparmak Temsilcilik binasında düzenlenen eğitimlere, Bursa Adliyesi Başsavcılığı, ticaret ve iş mahkemesi hakimleri, Bursa Barosu, arabuluculuk dernekleri başkanları ve konusunda uzman avukatlar katıldı.
EĞİTİMLER 8 GÜN SÜRECEK
Arabuluculuk eğitimleri kapsamında programa katılanlara dünyadaki arabuluculuk faaliyetleri, arabuluculuğun avantajları, Türkiye’de arabuluculuk uygulamaları, Bursa ve Türkiye’de arabuluculuk konularında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. 8 gün sürecek olan ücretsiz eğitim programında arabuluculuk ve tahkim alanlarında uzman eğitmen Sibel Soner Ertürk, Semih Pehlivan ve Dilek Yumrutaş tarafından sunum gerçekleştirildi.
İŞ DÜNYASINA BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, firmaların iş hayatında yaşadığı hukuki meselelerin daha kısa sürede çözüme kavuşması için Arabuluculuk ve Tahkim Merkezini kurduklarını hatırlattı. Yargıda iş yükünü azaltmak ve uyuşmazlıkları çözmek için gerçekleştirilen arabuluculuk sisteminin dünyada 100’den fazla ülkede uygulandığını kaydeden Burkay, merkezin Bursa iş dünyasına büyük fayda sağladığını da dile getirdi.
ODA VE BORSALAR ÖRNEK ALIYOR
Mahkemeye taşınan anlaşmazlıkların, davaların yıllarca sürmesine ve tarafların ciddi anlamda yıpranmasına ve üyelerin itibar kaybına yol açtığını ifade eden İbrahim Burkay, “Bursa, ticari faaliyetlerin en yoğun olduğu illerin başında yer almaktadır. Arabuluculuk ve tahkim merkezini hayata geçirdikten sonra şimdi eğitimlerimize başladık. Eğitimlerin adli yargı mensuplarına büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. BTSO olarak iş dünyasının hukuki meselelerini azaltmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
“ARABULUCULUKTA BURSA EN BAŞARILI İL”
Türkiye genelindeki uyuşmazlıkların çözümü bakımından Bursa’nın Türkiye genelinde en başarılı iller arasında yer aldığını ifade eden BTSO Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi Divan Kurulu Başkanı Irmak Aslan, “BTSO, Bursa Adliyesi, Bursa Barosu, Bursa’daki Arabuluculuk Dernekleri ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde devam eden bu çalışmalar, Bursa’ya büyük fayda sağlayacak. Bu konuda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay’a teşekkür ederiz” diye konuştu.
BURSA’DA 81 ARABULUCU GÖREV YAPIYOR
Öte yandan Türkiye’de Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı siciline kayıtlı 2 bin 69 arabulucu bulunurken, Bursa genelinde ise 81 arabulucu görev yapıyor. Türkiye genelinde ise değerlendirilen arabuluculuk konularında birinci sırada işçi ve işveren uyuşmazlık dosyaları yer alıyor. Bunu maddi manevi tazminat, telif hakları ile tazminat, borç alacak ilişkisi dosyaları takip ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<