banner359

BTSO’dan Bakanlara Hayırlı Olsun Ziyareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu, Ankara’ya çıkarma yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde...

02 Aralık 2015 Çarşamba 13:45
BTSO’dan Bakanlara Hayırlı Olsun Ziyareti
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu, Ankara’ya çıkarma yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunan heyet, Bursa ekonomisine yön veren çalışmalarıyla ilgili bakanlara bilgi verdi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis divan üyelerinin oluşturduğu heyet, Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu. BTSO heyeti, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Bursa’nın çok büyük bir potansiyele sahip olan önemli bir kent olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Türkiye’yi orta gelir tuzağından kurtaracak yegane şehirlerimizden birisi Bursa’dır. Son seçimlerde iki bakan çıkaran Bursa’nın kalkınması için hep birlikte çalışacağız” dedi.
Türkiye’nin tarım alanında bazı önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizen Bakan Çelik, “Ancak yeni atılımlara ihtiyacımız var. Hem tarımın hem de hayvancılığın önünü açacak bakış açılarını bir an önce geliştirmeliyiz. Bu konudaki en büyük desteğimiz de BTSO olacaktır. Bu süreçte BTSO’nun birikimlerinden faydalanacağız” şeklinde konuştu.
Bakan Faruk Çelik’in yeni görevinde başarılar dileyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Farklı dönemlerdeki bakanlık görevlerinizdeki başarılı çalışmalarınızı yakından takip ettik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevinizde de çözüm odaklı yaklaşımınızla yine çok başarılı olacağınıza gönülden inanıyoruz. Bursa artık yeni kabinede 3 bakanla temsil edilmenin ayrıcalığını inşallah avantaja dönüştürecektir” dedi.
"YALNIZCA BURSA DEĞİL TÜRKİYE KAZANIYOR"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik’in ardından BTSO heyeti Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu da makamında ziyaret etti. BTSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Bursa, Türkiye’nin lokomotif kentlerinden birisi. Gerçekleştirmiş olduğunuz çalışmalarla yalnızca Bursa değil Türkiye kazanıyor. Bu ortak heyecan ve özverinizi kaybetmemeniz için elimizden geleni yapmaya hazırız. Sağlık sektöründe ve sağlık turizminde gereken tek şey istikrardır. Sağlık sektöründe kullanılan ürünlerin ömrü 5 ile 7 yıl arasındadır. Sektörde sürekli kullanılan materyallerin yenilendiği bir yapı mevcut. Bakanlık olarak aldığımız ürünlerin yerlileştirilmesi konusuna çok önem veriyoruz. Bu anlamda yerli üretimi teşvik edecek düzenlemelere imza atıyoruz. Sağlık teknolojileri üretimi ve sağlık turizmi konularında da Bursa’nın öncü olması gerektiğini düşünüyorum. Yürüttüğünüz projeleri çok önemsiyorum. Çalışmalarınıza bir katkımız olursa bundan mutlu oluruz" diye konuştu.
Şehrin ortak aklını harekete geçirerek hem Bursa’nın güçlü olduğu sektörlerde, hem de yüksek teknoloji üretimi gerektiren sektörlerle ilgili konsey yapılanmasının kent için çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Çalışmalarıyla sektörlerine ışık tutan 18 sektörel konseyimiz bir çok önemli projeyi bizlere sundu. Sizlerin de büyük önem verdiği Sağlık Serbest Bölgesi Projemiz de Sağlık Konseyimizin çalışmaları sonucu ortaya çıktı. Bu çalışmalarımızda sizlerin desteklere bize büyük bir güç veriyor. Tıbbi cihazlar kümelenmesi konusunda stratejik adımlar attık. Bizler sağlık sektöründe kullanılan cihazların üretimi konusunda ciddi bir altyapıya sahibiz. Kullandığımız mevcut teknolojiyi sağlık sektörüne adapte edebiliriz. Tıbbi cihazların üretimi konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.
"DİJİTAL BAKANLIK DÖNEMİ BAŞLIYOR"
BTSO heyetinin Ankara ziyaretlerindeki son durağı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı oldu. BTSO heyeti ile biraraya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge ve inovasyon konularında yeni teşviklerin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. BTSO’nun görüşleri bakanlık politikalarını belirleme noktasında kendileri için önemli olduğunu ifade eden Bakan Işık, “Teknoparklar, tasarım merkezleri, Ar-Ge merkezlerine yeni desteklerimiz olacak. Organize Sanayi Bölgeleri ile iligili de bazı düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Ayrıca mevzuatla ilgili ciddi değişiklikler yapacağız. Artık dijital bakanlık dönemini başlatıyoruz. Örneğin evrak bürokrasisini yüzde 60 azaltıyoruz. Diğer evrak mevzuatını da dijital platform üzerinden yürüterek iş dünyamıza kolaylık sağlayacak ve zaman kaybını da önleyeceğiz. İzmit Milletvekili olsam da Bursa da benim en çok önem verdiğim şehirlerimizin başında geliyor. İnşallah sizlerle daha sık biraraya gelerek hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin kalkınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye ifade etti.
Bursa için yürütülen birçok projede kendilerine destek veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a yeni kabinedeki bakanlık görevinde de başarı dilediklerini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa’yı yüksek teknolojili üretimin merkezi yapmak için kuruluş çalışmalarını tamamladığımız TEKNOSAB, önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, aynı merkez içerisinde yer alacak olan Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile Bursa’yı uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde lider konuma yükseltmek için geliştirdiğimiz Bursa Gökmen projemiz gibi şehre vizyon katan birçok projemizde bizlere vermiş olduğunuz destekten ötürü teşekkür ederiz. Bakanlığınızın bu yeni döneminde de bizlere her türlü desteği sağlayacağınızdan eminiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<