banner359

BTSO’nun 14. Ortak Akıl Toplantısı İznik’te gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bursa’daki tüm oda ve borsaların katılımıyla düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın 14’üncüsü İznik’te gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı...

03 Haziran 2017 Cumartesi 14:31
BTSO’nun 14. Ortak Akıl Toplantısı İznik’te gerçekleştirildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Bursa’daki tüm oda ve borsaların katılımıyla düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın 14’üncüsü İznik’te gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ilçe oda ve borsaların ahenk içinde çalıştıklarını belirterek, "Örnek birlikteliğimiz somut adımlarla taçlanıyor. Son dönemde iş dünyamızın beklentilerini karşılayan birçok yasal düzenlemenin altında Bursa imzası var" dedi.

İznik Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, BTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile ilçe oda ve borsa başkanları katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ilk ortak akıl toplantısını gerçekleştirdikleri İznik’te yine yoğun bir katılımla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ortak akıl ve istişare kültürüyle hareket ettiklerini ve neredeyse her ay üst düzey bir toplantıya ev sahipliği yaptıklarını belirten İbrahim Burkay, ilçe oda ve borsaların da çalışmalarıyla bu toplantılara zenginlik kattığını dile getirdi.

"Bursa, diğer şehirlere de örnek oluyor"

Bursa iş dünyasının sorunlarına birlikte çözüm arayan, hedeflerine ahenk içinde yürüyen örnek bir kent olduğunu dile getiren İbrahim Burkay, şöyle devam etti:

"Birçok oda ve borsa tarafından model alınan bu birliktelik, Bursa’mızın sesinin Ankara’dan da güçlü bir şekilde duyulmasına imkan sağladı. Son dönemde yapılan yasal düzenlemeler ve uygulanan eylam planlarında Bursa’nın beklentileri ve hedeflerine dönük adımlar var. Ar-Ge ve tasarımı artırmaya dönük reform paketleri, perakende ticaret yasası, arabuluculuğun işçi - işveren uyuşmazlıklarında öncelikli ve zorunlu hale getirilmesiyle ilgili düzenlemeler ve meclis gündemine taşınan ‘Üretim Reform Paketi’, Bursa iş dünyasının katkılarıyla şekillendi. Tüm kesimler tarafından takdirle izlenen örnek buluşmalarımıza ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalara katkılarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Ortak Akıl Toplantısı’na katılan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, "Birlikte hareket etmek başarıyı da beraberinde getirir. Bu birliktelik, medeniyetlere başkentlik yapan İznik’e de Bursa’ya da büyük değer katacak" diye konuştu.

Toplantıda ilçe oda ve borsa başkanları gündemlerindeki konuları paylaşma fırsatı buldu. Ayrıca, oda ve borsa başkanları, İznik-Orhangazi-Gemlik ilçelerinin ortak zeytin tanıtım çalışmalarının desteklenmesi konusunu da ele aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<