Bu organizasyona en çok çocuklar sevindi

Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran, koyun ve keçi üretiminde Türkiye’yi dünyanın sayılı merkezlerinden birisi haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Kırsalda yaşamı sevdirerek...

30 Kasım 2016 Çarşamba 08:15
Bu organizasyona en çok çocuklar sevindi
Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Oran, koyun ve keçi üretiminde Türkiye’yi dünyanın sayılı merkezlerinden birisi haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Kırsalda yaşamı sevdirerek şehirleri göçü önleyecek projeler peşindeyiz" dedi.
Yıldırım Oran, geçtiğimiz hafta sonu Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen Koyun Keçi Tanıtımı ve Ekipmanları Organizasyonu’na Türkiye’nin hatta dünyanın bir çok noktasından üreticilerin ilgi gösterdiğini belirterek, "Bu organizasyonu başarıyla tamamladık. Gelecek yıllarda Bursa’da fuar organizasyonu düzenlemenin altyapısını hazırladık. Bu; sosyal yönü ağır basan bir organizasyondu. Çok sayıda üstün ve verimli muhtelif koyun ve keçi ırkımının tanıtımı yapıldı. Sektörde faaliyet gösteren firmalar da ürünlerini tanıtma imkanı buldu. Üreticiler çocukları ve eşleri ile buraya geldiler. Çocuklar kendileri için hazırlanan sürprizlerden çok hoşlandılar. Kuzu ve oğlakları sevdiler, kırsalda yaşayan yaşıtları ile arkadaşlık yapma imkanı buldular" dedi.
Bu tür organizasyonların kırsalda yaşayanların maneviyatını yükselttiğini hatırlatan Birlik Başkanı Oran, "Yeni yetişen nesillerin baba mesleğine devamını bu tür organizasyonlar sayesinde sağlayabiliriz. Kırsalda yaşamı sevdirip, şehirlere göçü önlemeliyiz. Koyun keçi yetiştiriciliğinde Türkiye’yi dünya küçükbaş yetiştiriciliğinin merkezlerinden birisi yapabilecek bu organizasyona bir çok kurum destek verdi. Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmetm Aydemir’e teşekkür ediyorum. Özellikle Belediye Başkanımız ve ekibi, yer tahsisinden organizasyonun her aşamasına kadar bizlere destek oldular" diye konuştu.
(MŞ)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<