Bumep Ve Benmep Kursiyerleri Sertifikalarına Kavuştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 3054 kursiyere, Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) çerçevesinde ise 281 kursiyere...

12 Ocak 2016 Salı 17:20
Bumep Ve Benmep Kursiyerleri Sertifikalarına Kavuştu
Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 3054 kursiyere, Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) çerçevesinde ise 281 kursiyere sertifikaları verildi.
Büyükşehir Belediyesi, Mobil Eğitim Projesi ve Engelsiz Mobil Eğitim Projesi ile binlerce insanı nitelikli iş gücü haline getirmeye devam ediyor. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmesini hedefleyen BUMEP eğitimlerinden faydalanan 3054 kursiyer ile Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen BENMEP eğitimlerine katılan 281 kursiyer, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’ndaki törenle sertifikalarını aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, BUMEP’in ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimlerinin verildiği gelişim ve eğitim programı olduğunu hatırlattı. Projeyle mahalle mahalle vatandaşların ayağına gidilerek eğitim verildiğini söyleyen Karlık, “Eğitimlere 2011’de başlayan BUMEP otobüsleri, Bursa’nın mahallelerini karış karış gezerek bayanlara eğitim veriyor. 2015 senesine kadar toplam 20150 kursiyere katılım belgesi verildi. Ülkemizde kadınların eğitimlerine yeni bir soluk getiren proje, ev hanımlarının her açıdan donanımlı olması için atılmış önemli adımlar birisidir. Kadınların eğitilmesi, yeni nesillerin yetiştirilmesinde önemlidir. Teknolojiye ayak uydurmakta zorlanan, çocuklarıyla iletişim sıkıntısı yaşayan tüm bayanların yardımına koşuyor. Çağın yeniliklerinden korkmak yerine, yenilikleri bizzat kullanarak çocuklarını yönlendirilmesine yardımcı oluyor” dedi.
Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere törenle sertifikalarının verildiğini belirten Karlık, “Bugün de 3054 kursiyer daha katılım belgelerine kavuşuyor. Orhangazi’den 243, İznik’ten 304, Gemlik’ten 352, Mustafakemalpaşa’dan 286 kursiyer katılım belgesi alıyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesinin engelli vatandaşlarımızın eğitim engellerini kaldırmayı amaçladığı projesi BENMEP kapsamında 2015’te eğitim verilen 281 kursiyerin katılım belgesi verilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımız için varız. Her zaman hizmet etmeye hazırız” diye konuştu.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin projeyi hazırlamasına çok sevindiklerini, ilçelerde bu tür hizmetlere ihtiyaç duyan çok sayıda vatandaş olduğunu belirtti. Sadece İznik’te 200 civarında ev hanımının hizmetten yararlandığını dile getiren Sargın, artık tüm hizmetleri teknolojiyi kullanarak ayaklarına getirebildiklerini anlattı. Sargın, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, BUMEP ve BENMEP projesi kapsamında 300 civarında vatandaşın eğitim gördüğünü, proje katılanların sertifika almasının kendileri için de gurur verici olduğunu kaydetti. Çağlayan, hizmetin tüm ilçelerde yaygınlaşmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Programda, kursiyerler de söz alarak mahallelerine bu hizmeti getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve ekibine teşekkür etti. Konuşmaların ardından eğitmenler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık’a çiçek takdim edildi.
Ayrıca kurs bitiminde yapılan sınavda 80 ve üzeri puan alan kursiyerler arasında çekiliş yapılarak çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<