banner359

Burkay: “Faiz indirimleri yeni yatırımlar için motivasyonu artırıyor”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Merkez Bankası faiz indirimleriyle yeni yatırımlar için piyasanın motivasyonunu artırıyor” dedi.Merkez Bankası faiz indirimine ağustos ayında da devam etti. BTSO...

23 Ağustos 2016 Salı 17:08
Burkay: “Faiz indirimleri yeni yatırımlar için motivasyonu artırıyor”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Merkez Bankası faiz indirimleriyle yeni yatırımlar için piyasanın motivasyonunu artırıyor” dedi.
Merkez Bankası faiz indirimine ağustos ayında da devam etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Merkez Bankası’nın faiz koridorunun üst bandında 25 baz puan indirim yapmasının önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu yılın mart ayında faiz koridorunun üst bandının 10.75 seviyesinde olduğunu hatırlatan İbrahim Burkay, üst üste yapılan indirimlerle söz konusu faizlerin 8.50’ye kadar düşürüldüğünü belirtti.
Türkiye’nin yeniden yatırıma ve üretime odaklanması gereken bir dönemde Merkez Bankası’nın üzerine düşen sorumluluğu başarıyla yerine getirdiğini ifade eden İbrahim Burkay, “Türkiye ekonomisi, sağlam temeller üzerine kurulduğunu 15 Temmuz sürecinde bir kez daha ispatladı. Bursa iş dünyası olarak bizler de ülkemizi dünyada en büyük ekonomiler arasına sokmayı hedefliyoruz. Yaşadığımız süreçten hızlı ve daha güçlü bir şekilde çıkmak adına yeni yatırımların önünü açan, piyasaya moral aşılayan adımlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<