banner359

Bursa Büyükşehir’den Temiz Çevre Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek hedefiyle, İznik Belediyesi’ne verilen semi-treyler, hem ilçenin katı atıklarının daha ekonomik bir şekilde naklini sağlayacak hem de İznik’in...

23 Nisan 2016 Cumartesi 11:35
Bursa Büyükşehir’den Temiz Çevre Desteği
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek hedefiyle, İznik Belediyesi’ne verilen semi-treyler, hem ilçenin katı atıklarının daha ekonomik bir şekilde naklini sağlayacak hem de İznik’in daha temiz bir ilçe olmasına destek olacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik Belediyesi’ne verilen katı atık tırını (semi-treyler), İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’a teslim etti. Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe emin adımlarla taşıdıklarını söyleyen Başkan Altepe, Sargın ile Büyükşehir Belediyesi Demirtaş Şantiyesi’nde bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin Bursa’nın her ilçesine ulaştığını kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’nın yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması yolundaki çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Özellikle tüm kent genelinde altyapı çalışmalarının sağlanması ve çevre yatırımlarının yapılmasını önemsiyoruz” dedi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin araç parkuruna dahil olan semi-treylerin İznik Elbeyli’de oluşturulan alana boşaltılan atıkları toplayacağını söyleyerek, bu atıkların konveyör bant sistemi ile alınıp İnegöl katı atık istasyonuna nakledileceğini kaydetti. Başkan Altepe, bu sayede İznik Belediyesi’nin çöp kamyonlarını artık İnegöl’e ulaştırmaya çalışmayacağını ifade ederek, “Çevre ve sağlıkla ilgili en önemli çalışmalardan olan katı atıkların depolanması işlemleri artık Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanıyor. Bu konuda tüm ilçelerimize destek veriyoruz. Özellikle merkeze uzak ilçelerde çöplerin bir noktada toplanıp buradan ana katı atık depolama istasyonlarına nakli de artık Büyükşehir Belediyesi destekleriyle sağlanmış oluyor. İznik İlçesi’nin atıkları Elbeyli’de toplanıp bu semi-treyler ile İznik’ten İnegöl’deki Büyükşehir Belediyesi’ne ait katı atık depolama istasyonuna taşınacak. Bu büyük araç sayesinde daha önce ortalama 7 araçla giden çöpler artık 1 araçla taşınmış olacak. Bu da ekonomiye büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.
İznik’in depolama alanının kapatılarak yeşil rekreasyon alanına dönüştürüldüğünü vurgulayan Başkan Altepe, “İznik’in gerçek anlamda bir dünya kenti olması yolunda yapılan diğer çalışmalarımıza ek olarak, ilçenin çevre temizliği ve güzelliğine de katkı sağlayacak faaliyetten dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da ilçeye her konuda destek olan ve katkı sağlayan Başkan Altepe’ye teşekkür ederek, “İznik’te yıllarca vahşi depolama şeklinde dökülen çöplerin artık paketlenip İnegöl’deki katı atık istasyonuna gönderilecek olması ilçedeki çevre kirliliğini önlemiş olacak. İznik artık yeniden sağlıklı bir kent haline geliyor. Büyükşehir Belediyesi, İznik’e ‘çevre sağlığı’ katmış oluyor” dedi. Sargın, İznik’in tüm konulardaki yatırımlarının da tamamen Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapıldığını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<