Bursa Dünya Liginde 11 Basamak Yükseldi

Dünya genelinde 5 binden fazla şehri hayat kalitesi standartlarına göre kıyaslayan Numbeo internet sitesinin geçen yılki listesine 48’inci sıradan giren Bursa, bu yıl listede 37’inci sıraya yükselerek, Türkiye’den ilk 50’ye giren tek şehir...

11 Ocak 2016 Pazartesi 17:29
Bursa Dünya Liginde 11 Basamak Yükseldi
Dünya genelinde 5 binden fazla şehri hayat kalitesi standartlarına göre kıyaslayan Numbeo internet sitesinin geçen yılki listesine 48’inci sıradan giren Bursa, bu yıl listede 37’inci sıraya yükselerek, Türkiye’den ilk 50’ye giren tek şehir oldu.
Tarihi ve kültürel miras alanında yapılan yatırımlarla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı yeni stadyum da hem Avrupa’nın en prestijli mimarlık ödülünü almış, hem de dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilmişti. Bunun yanında İznik Gölü içinde bulunan Batık Bazilika, dünya genelinde 2014 yılının en önemli 10 keşfi arasında gösterilirken, Bursa ilk kez Avrupa Komisyonu tarafından ‘2017 Avrupa Yeşil Başkenti’ unvanına aday şehirler kentler arasında gösterildi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da 5 binden fazla kentin sağlık, suç oranı, nüfus, trafik, pahalılık gibi kriterlerini mukayese ederek Numbeo internet sitesinin 150 şehirlik listesine geçen sene 48’inci sıradan giren Bursa, bu yıl 11 basamak birden yükselerek 37’inci sırada yer aldı. Suç oranı, sağlık, pahalılık, nüfus artışı, trafik gibi farklı kriterler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda bir endeks oluşturuldu. Bu endekste en yüksek değere sahip şehir, Avustralya’dan Canberra olurken, Avustralya’dan Adelaide ikinci ve İsviçre’den Zürih ise üçüncü oldu.
Aynı web sitesinin geçtiğimiz yıl yaptığı çalışmada yüksek refah seviyesi ile 91’inci sırada olan İzmir bu yıl 62’inci sıraya, geçen yıl 97’nci sıradaki Ankara bu yıl 95’inci sıraya, 106’ncı sıradaki İstanbul da 102’inci sıraya yükseldi. Sitenin verilerine göre, dünyada hayat kalitesi en yüksek 50 şehir arasına Türkiye’den giren tek şehir Bursa oldu. Bursa, bu endeksin alt kategorilerinden olan konuta erişim kriterinde dünyada 12’nci sırada yer aldı. Sağlık hizmetlerine erişimde İzmir dünyada ikinci sırada yer alırken, Bursa 13, İstanbul 50 ve Ankara da 74’üncü sıraya yerleşti.
Sonucun kendileri için bir sürpriz olmadığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sıralamada 11 basamak birden yükselip, ilk 50’ye giren şehirler arasında Türkiye’den sadece Bursa’nın olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Yayınlanan rakamlara göre Bursa’nın Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek şehri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Belediyemiz başta olmak üzere Emniyet ve Milli Eğitim başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın yaptığı çalışmalarla Bursa, kalite kenti ve marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<