banner359

Bursa Ekonomisinin Profilini Çıkaracak Araştırma Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geleneksel hale gelen ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’na başvurular başladı. 19 yıldır aralıksız olarak düzenlenen araştırma, Bursa ekonomisi için önemli bir veri kaynağı oluşturuyor.Türkiye...

24 Nisan 2016 Pazar 12:19
Bursa Ekonomisinin Profilini Çıkaracak Araştırma Başladı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geleneksel hale gelen ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’na başvurular başladı. 19 yıldır aralıksız olarak düzenlenen araştırma, Bursa ekonomisi için önemli bir veri kaynağı oluşturuyor.
Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden Bursa’da 2015 yılının en büyük 250 firması belirleniyor. BTSO’nun kent ekonomisine ilişkin en önemli saha araştırmalarından ’Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nda geri sayım başladı. Firmaların 2015 yılı verileri doğrultusunda toplam net iç ve dış satış büyüklüklerine göre gerçekleştirilen araştırma, 1997 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştiriliyor.
BAŞVURULAR 6 MAYIS’TA SONA ERİYOR
Firmalar, www.ilk250.org.tr internet sitesinden kendilerine verilen kurum numarası ve şifresiyle doldurdukları anket formuyla araştırmaya katılabiliyor. Firmaların ankette doldurdukları verilerin kontrol edilebilmesi için 2015 yılına ait Kurumlar Vergisi beyannamesi ve tahakkuk fişi veya yeminli mali müşavir onaylı kapanış bilançosu ve ayrıntılı gelir tablosunun ilk250@btso.org.tr adresine gönderilmesi gerekiyor. Araştırma kapsamında gönderilen belgeler ve veriler yalnızca araştırma ve analiz amaçlı kullanılmakta olup, firmaların açıklanmasını istemediği bilgiler kamuoyu ile paylaşılmayacak. ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırması’na katılmak isteyen firmalar, başvurularını ise 6 Mayıs 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar ulaştırabilecek.
"EKONOMİYE IŞIK TUTUN"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, saha araştırması ile Türkiye ekonomisinin lokomotif kentleri arasında bulunan Bursa’da firmaların ciro, ihracat, istihdam, katma değer, kârlılık, öz sermaye ve net aktiflerini ortaya koyarken, kent ve ülke ekonomisi için de önemli bulgular sunduğunu söyledi. 19 yıldır geleneksel hale gelen araştırmanın Bursa ekonomisine ışık tuttuğunu ifade eden Burkay, şöyle devam etti:
"Türkiye’nin en önemli ekonomik araştırmalarından birisi olan ‘Bursa İlk 250 Büyük Firma Araştırma’ çalışması Bursa’da zaman içinde ekonomik yapının nasıl değiştiğini ortaya koymanın yanı sıra, ihracattan istihdama kadar ayrıntılı bilgileri gözler önüne seriyor. Kent ekonomisine ilişkin en dinamik kesimden gelen ayrıntılı sayısal veriler, kentin ekonomik geleceği konusunda konuşmak için çok önemli bir temel oluşturmaktadır. BTSO olarak hem kent hem de ülke ekonomisine ışık tutan bu araştırmamız, büyüme hedeflerimize liderlik eden firmalarımızı ve sektörlerimizin güncel profilini ortaya koyacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<