banner359

Bursa, Kosova için altın değerinde

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya otomotiv ve tekstil merkezi Bursa’nın kalkınmak isteyen Balkan ülkeleri için altın değerinde olduğunu söyledi.Başkan Altepe, Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rrhami Morina’yı ağırladı....

24 Ağustos 2016 Çarşamba 11:18
Bursa, Kosova için altın değerinde
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya otomotiv ve tekstil merkezi Bursa’nın kalkınmak isteyen Balkan ülkeleri için altın değerinde olduğunu söyledi.
Başkan Altepe, Kosova’nın İstanbul Başkonsolosu Rrhami Morina’yı ağırladı. Ankara Yolu’ndaki yeni başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimi ve Kosova ile Bursa arasındaki işbirliği imkanları konuşuldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın sanayi potansiyelinin Balkan ülkeleri için bir fırsat olduğunu dile getirdi. Bursa ile Kosova arasında tarım konusunda girişimlerin olduğunu fakat bunun yeterli görülemeyeceğini belirten Başkan Altepe, ekonomik kalkınmanın ancak artı değeri yüksek ürünlerle gerçekleşebileceğini savundu. Bursa’nın dünyanın en önemli sanayi merkezlerinden biri konumunda bulunduğunu, otomotiv ve tekstil sanayisinin başkenti olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Kosova’yla Bursa arasında tarım ticareti yapalım fakat daha önemlisi stratejik yatırımlardır. Yükte hafif pahada ağır ürünlerdir. Bugün 50 TIR patates ile birkaç gramlık uçak parçası aynı değerde. Dolayısıyla artı değeri yüksek ileri teknoloji ürünler üretmek, stratejik üretimler yapmak çok daha önemli. Bursa da sahip olduğu bu alt yapıyla başta Kosova olmak üzere Balkan ülkeleri için altın bir fırsat” dedi.
“Türkiye karışırsa, Balkanlar karışır”
Başkan Altepe, konuşmasında, Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi uğradığı darbe girişimine de değindi. Tarihin en alçakça girişiminin o gece yaşandığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir grup asker görünümlü terörist tarafından haince ele geçirilmek istendiğini hatırlatan Başkan Altepe, ülkeyi iç savaşa sürükleyecek girişimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın dik durması, Yüce Türk halkının duruma el koymasıyla bertaraf edildiğini vurguladı. Türkiye’nin Balkanlar ile Orta Doğu coğrafyası için hayati önemde olduğunu, parçalanmış bir coğrafyanın Orta Doğu’nun daha da karışmasına, Balkan ülkelerinin sonu gelmez bir huzursuzluk yaşamasına neden olacağını söyleyen Başkan Altepe, “Türkiye karışırsa Balkan ülkeleri karışır. Orta Doğu hiç durulmaz. Barış, Türkiye’nin güçlü olması ve barışa katkı sağlamasıyla mümkün” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<