banner359

Bursa’da Tiyatro Festivali Coşkusu

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliğiyle bu yıl 20’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, Ördekli Hamamı’nda gerçekleştirilen...

19 Ekim 2015 Pazartesi 16:00
Bursa’da Tiyatro Festivali Coşkusu
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliğiyle bu yıl 20’ncisi düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, Ördekli Hamamı’nda gerçekleştirilen törenle başladı.
Bursa’da 19-24 Ekim tarihleri arasında renkli gösterilerin sunulacağı festivale, bu yıl 12 ülkeden 19 tiyatro topluluğu katılıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, nadide kent olan Bursa’nın kültür ve sanat yaşamının canlılığına dikkat çekti. Bursa’nın tiyatro anlamında Türkiye’nin en şanslı illerinden biri olduğuna dikkati çeken Karlık, Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’yle 17 ilçede 14 bin gençle buluşmayı hedeflediklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara, gençlere ve sanata verdiği değerin her geçen gün arttığını anlatan Karlık, “Bizler gençlere değer veren bir toplumuz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine yönelik her faaliyeti destekliyoruz. 20. kez açılışını gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, Bursa’nın kültür harmanında bir gelenek haline gelmiştir. Hayırlı olsun” dedi.
ASSITEJ Türkiye Merkezi Başkanı Tülin Sağlam ise, her yıl aynı heyecanla düzenlenen festivalin artık organizasyon kurulunun insiyatifinden çıktığını, seyircilerin etki alanına girdiğini ifade etti. Bunun en büyük ödül olduğunu kaydeden Sağlam, “Bir festival 20 yıl düzenleniyorsa, o festival artık düzenleyenlerin tekelinden çıkmıştır. İzleyicilerin malı haline gelmiştir. Dolayısıyla bu bizim değil aslında seyircilerin festivalidir. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bursa Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de, festivalin içeriği hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yılbirlik, etkinliğe desteğinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kukla sanatçısı Hakan Arısoy, ‘Kuklaların Dansı’ isimli gösteriyi sergiledi. Gösteri, minikler tarafından ilgi ve coşkuyla takip edildi. Klasik yapıdaki çocuk ve gençlik oyunlarının yanı sıra sokak oyunlarından, dans ile müzik ağırlıklı oyunlara kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan festival, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarını 20 yıldır aralıksız Bursa’da buluşturuyor. Bu yıl 19-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, bu yıl bir ilke imza atarak Bursa’nın 17 ilçesinde tiyatro severlerle buluşacak. Festivale 12 ülkeden 19 tiyatro ekibi katılarak rengarenk gösterilerini 23 ayrı sahnede sanatseverlerle buluşturacak. Şu anda ‘Türkiye’nin en büyük, en geniş çaplı sahne sanatları festivali’ olma özelliğini taşıyan etkinlikte, 48 oyun beğeniye sunulacak. Bu yıl 14 bin çocuk ve gence ulaşmayı hedefleyen organizasyon Bulgaristan, Danimarka, İsveç, Finlandiya, İtalya, İspanya, Hollanda, Meksika, Sırbistan ve KKTC’den gelen tiyatrocuları Bursa’da bir araya getiriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<