Bursa’daki TEGV gönüllüleri engelli öğrencileri unutmadı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa Öğrenim Birimi, "Farkındalık Haftası" Projesi’yle bu kez engelli öğrenciler için çalışma yaptı. 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan "Engelliler Haftası" kapsamında, Gemlik’teki Özel...

20 Mayıs 2017 Cumartesi 13:33
Bursa’daki TEGV gönüllüleri engelli öğrencileri unutmadı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bursa Öğrenim Birimi, "Farkındalık Haftası" Projesi’yle bu kez engelli öğrenciler için çalışma yaptı. 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan "Engelliler Haftası" kapsamında, Gemlik’teki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giden gönüllüler, kurumdaki öğrencilerle bir dizi eğlenceli etkinliğe imza attı.

Proje hakkında bilgi veren Bursa Öğrenim Birimi Sorumlusu Elif Nur Akınet, gün boyu süren etkinlik ile birimdeki gönüllülerin öğrencilerle birlikte keyifli bir gün geçirdiğini söyledi. Akınet, Bursa Öğrenim Birimi olarak yıl içinde yaptıkları bir dizi etkinliğe ilave olarak bu kez de engelli öğrenciler için proje hazırladıklarını belirterek, "Gönüllülerimiz, öğrencilerle birlikte bahçedeki duvara resim çizdiler. Ebru çalışmaları, taş ve yüz boyama gibi etkinliklerle çocukların güzel zaman geçirip, güven duygularının geliştirilmesine destek olmaya çalıştık. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz oldu" dedi.

banner380

Eğitim ve öğretimin hayatın tüm zamanlarını kapsayan bir süreç olduğunu, bu nedenle genel çerçevede ele alınması gerektiğini de belirten Elif Nur Akınet,"Çocuklarımızın üretken farklı düşünce ve inançlara saygılı, ayrım gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturuyoruz. Bağışçı kurumlarımız ve gönüllerimizle Bursa’da etkili çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin geleceğine yatırım yapmak isteyen herkesi gönüllü olamaya ve çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yapılan çalışma sonrasında Rehabilitasyon Merkezi tarafından Akınet’e plaket takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<