banner359

Bursa’dan Bayırbucak’a Yardımlar Sürüyor

Bursalılar Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. 2 tır yardım malzemesi daha bölgeye gönderildi.Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle toplanan yardımlarla Türkmenlerin yaralarının sarılması hedefleniyor. Geçtiğimiz...

05 Ocak 2016 Salı 14:37
Bursa’dan Bayırbucak’a Yardımlar Sürüyor
Bursalılar Bayırbucak Türkmenlerine yardım elini uzatmaya devam ediyor. 2 tır yardım malzemesi daha bölgeye gönderildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle toplanan yardımlarla Türkmenlerin yaralarının sarılması hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde Bayırbucak’a gönderilen su, erzak, battaniye ve kömür yardımının ardından şimdi de bölgeye başta un olmak üzere yiyecek ve giyecek maddelerinden oluşan 2 tır yardım malzemesi daha gönderildi. Tırlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Doğanbey Otoparkı’nda düzenlenen törenin ardından dualarla bölgeye uğurlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın kent dinamikleriyle birlikte zor günler yaşayan Suriyeli Türkmenlere yardım etmeye devam edeceklerini bildirdi. Başta Bayırbucak Türkmenleri olmak üzere Suriye’deki Müslümanların bir yandan savaşın ağır şartlarıyla diğer yandan da kışın soğuğuyla mücadele ettiğini belirten Başkan Altepe, “Oradaki dost ve akrabalarımıza, kardeşlerimize sahip çıkma konusunda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sadece iyi günlerinde değil kötü günlerinde de onların yanındayız. Sadece Bursa’dan Bayırbucak Türkmenlerine yüzlerce tır gönderildi. Bugün de 2 tırı yola çıkartıyoruz” dedi.
Yardım Tırlarının içinde kışın ağır şartlarını hafifletecek gıda ve giyecek maddelerinin bulunduğunu, organizasyonun Büyükşehir Belediyesi-Hayrat Vakfı ortaklığıyla yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bölgeyle sürekli irtibat halindeyiz. Orada ne eksiklik varsa, buradan ihtiyaçları gideriyoruz. Temennimiz savaşın bitmesi ve insanların normal hayatlarına dönmesi. Türkiye ile birlikte güçlü bir geleceğe hazırlanmaları. Ben emeği geçenlere, başka vakıf yetkilileri olmak üzere işadamlarına, katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<