banner359

Bursalı Firmalar, Big 5 Fuarını İnceledi

Bursalı Firmalar Big 5 Fuarını İnceledi

06 Aralık 2015 Pazar 12:26
Bursalı Firmalar, Big 5 Fuarını İnceledi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Türkiye’deki oda ve borsalara örnek olan Küresel Fuar Acentesi Projesi, tüm hızıyla sürüyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen Big 5 Fuarı’nı mercek altına alan yapı sektörü temsilcileri, dünyanın birçok ülkesinden gelen yatırımcılarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
Bursalı firmaların ihracatını arttırmak ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeleri için başlatılan Küresel Fuar Acentesi Projesi, bu yıl yüzlerce iş adamını yurt dışındaki uluslararası fuar organizasyonlarına taşıdı. ABD’den Çin’e Almanya’dan İran’a kadar birçok ülkedeki fuarları mercek altına alan BTSO üyeleri, Birleşik Arap Emirliklerine çıkarma yaptı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Erol Dağlıoğlu’nun da katıldığı iş gezisinde, yaklaşık 30’u aşkın firma, Dubai’de düzenlenen Big 5 Fuarı’nı mercek altına aldı.
SEKTÖRÜN LİDERLERİYLE AYNI MASADA BULUŞTULAR
Türk firmalarının yoğun katılım sağladığı fuarda BTSO üyeleri, sektörle ilgili gelişmeleri yerinde inceledi. 70 ülkeden 2 bin 800’ün üzerinde katılımcı ve 74 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda Bursalı firmalar, yabancı yatırımcılar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. BTSO heyeti, inşaat, kaplama, dekorasyon, tasarım, gayrimenkul, elektrik malzemeleri, ışıklandırma ve birçok sektörde faaliyet gösteren firmalar ile işbirliği imkanlarını araştırdı.
“64 FUARI TAKVİME ALDIK”
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, Big 5 Fuarı’nda sektör temsilcilerinin önemli işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdiğini kaydetti. Fuar boyunca Dubai’de üyelerin iş bağlantıları kurduğunu da hatırlatan Umutkan, BTSO olarak Bursa iş dünyası temsilcilerini fuar organizasyonlarını düzenlemeye devam edeceklerini dile getirdi. Umutkan, 2016 yılında yaklaşık 64 fuarı takvime aldıklarını da vurguladı.
FİRMALARA BÜYÜK DESTEK
Fuar organizasyonlarına KOSGEB’in yüzde 50, BTSO’nun yüzde 25 oranındaki maddi destek sağladığını kaydeden Umutkan, şöyle konuştu; “Firmalarımızın dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmasını istemiyoruz. Bu açıdan uluslararası fuarlar, firmalarımız için büyük önem taşıyor. Bursalı firmalarımızın Küresel Fuar Acentesi Projesi’nin fırsatlarından faydalanmasını istiyoruz. Fuar organizasyonumuza katılan firmalara ise teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<