Bursa’nın Müzeleri Avrupa’ya Açıldı

Bursa'nın Müzeleri Avrupa'ya Açılıyor

16 Haziran 2016 Perşembe 15:53
Bursa’nın Müzeleri Avrupa’ya Açıldı
Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ile Bursa Göç Tarihi Müzesi, Avusturya’nın Graz şehrinde gerçekleştirilen ‘İşbirliğinin Renkleri’ temalı konferansa damgasını vurdu.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Merkezleri ve Müzeleri Birliği’nin (ECSITE) 9 ile 11 Haziran tarihlerinde Avusturya’nın Graz şehrinde gerçekleştirilen ‘İşbirliğinin Renkleri’ temalı yıllık konferansında, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) ile Bursa Göç Tarihi Müzesi, sunumlarla tanıtıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nden Ayşe Hacıoğlu’nun yaptığı sunumlarda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Bursa Göç Tarihi Müzesi’nin kuruluş süreçlerinden bugüne kadar yapılan faaliyetleri ve çalışma sistemleri detaylıca Avrupalı müze profesyonellerine tanıtıldı.
Hacıoğlu, konferansın ‘Gezici Geçici Sergiler’ başlıklı oturumunda, 2015 yılında Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) izlenime sunulan ‘Altın Çağ’ sergisini tanıttı. 600-1600 yılları arasında Müslüman bilim insanlarının icatlarını anlatan serginin tanıtımı müzecilerden büyük ilgi gördü.
Konferansın ‘Mülteciler ve Göçmenler: Paylaşım Girişimleri’ başlıklı oturumunda ise Bursa Göç Tarihi Müzesi’nin Bursa’da yaşayan göçmenler ve mültecilerle ilgili gerçekleştirdiği faaliyetleri tanıtan Haacıoğlu, sunumunda; müzenin yerelde sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde düzenlediği sergiler, konferanslar ve atölye çalışmaları ile Suriyeli mülteciler hakkında gerçekleştirilen çalışmalarından da örnekler verdi. Avrupalı müzeciler, Bursa müzeleri hakkında verilen bilgileri büyük dikkatle dinledi, Bursa ve müzecilik konularında merak ettikleri soruların cevaplarını da uzmanından öğrendi. Müzeciler, sunumların ardından büyük merak duydukları müzeleri yerinde görmek üzere Bursa’ya gelmek istediklerini de ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<