Bursa’nın Simgelerinden Olan Kestane Tezgahlarındaki Yerini Aldı

Soğuk havalarla birlikte hasadına sonbahar ortalarında başlanan kestane çarşı ve pazarlardaki yerini aldı.Bursa’nın simgelerinden olan kestane hasadı başladı. Soğuk havaların yaklaşmasıyla sonbahar ortasında toplanmaya başlanan kestaneler...

25 Ekim 2015 Pazar 09:01
Bursa’nın Simgelerinden Olan Kestane Tezgahlarındaki Yerini Aldı
Soğuk havalarla birlikte hasadına sonbahar ortalarında başlanan kestane çarşı ve pazarlardaki yerini aldı.
Bursa’nın simgelerinden olan kestane hasadı başladı. Soğuk havaların yaklaşmasıyla sonbahar ortasında toplanmaya başlanan kestaneler satışa sunuldu. Özellikle Uludağ’ın eteklerinde İnegöl ve Bandırma taraflarında toplanan kestaneler çarşı ile pazar tezgahlarındaki yerini almaya başladı. Fiyatları iriliğine göre değişen kestaneler 6, 10, 12 ve 15 liradan satışa sunuluyor. Bursalılar yeni toplanan kestanelere yoğun ilgi gösteriyor. Tezgahlarda özellikle lezzetli ve tatlı olmasıyla bilinen sarı aşı kestanesine vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.
Kestane daha yeni çıktığı için insanların bir hevesle aldığını belirten pazarcı esnafı Şener Durak, “Kestane fiyatları 6, 12, ve 15 lira arasında cinsine göre değişiyor. Çeşitlerimizde yavaş yavaş artıyor. Satışlarımızdan şuan için memnunuz. Kestanelerimiz İnegöl, Uludağ ve Bandırma taraflarından geliyor. Genelde Uludağ dağ kestaneleri aralarında en iyi olanıdır. Uludağ kestanesi dendiği zaman akan sular durur. Özellikle sarı aşı kestanesi çok tatlı ve güzeldir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<