banner359

Bursa’nın Su Denetim Çalışmalarına Tam Not

Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Bursa’nın ambalajlı su firmaları ve şebeke suyu tesislerinde incelemelerde bulundu.Bursa’ya Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli programlarına katılmak...

22 Nisan 2016 Cuma 17:05
Bursa’nın Su Denetim Çalışmalarına Tam Not
Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Bursa’nın ambalajlı su firmaları ve şebeke suyu tesislerinde incelemelerde bulundu.
Bursa’ya Sağlık Bakanlığı’nın çeşitli programlarına katılmak üzere gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başarılı, Bursa’da içme suyu arıtma tesisi ve ambalajlı su firmalarının tesisleri ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Su Laboratuarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Doç. Dr. Başarılı’ya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter ile Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan da eşlik etti. İlk olarak ambalajlı su firmalarını ziyaret eden Doç. Dr. Başarılı, su üretiminin yapıldığı imalathane ve depolama alanları inceledi. Başarılı, tüketime sunulmadan önce analizlerin yapıldığı laboratuarlar ve su dolum hatlarını kontrol ederek, işletmelerin faaliyetleri hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Halkın sağlığının korunması noktasında her türlü çalışmayı desteklediklerini belirten Başarılı, “Ambalajlı su sektörü her geçen gün daha da önem kazanıyor. Bu kapsamda Bursa, sahip olduğu su kaynaklar ve su firmalarıyla sektörün lider şehri olma pozisyonunda. Yaptığımız incelemelerde hayatın vazgeçilmez unsuru olan suyun sağlıklı koşullarda ambalajlanıp, halkın tüketime sunulmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum” dedi. Bursa’da 24 ruhsatlı su işletmesinin bulunduğu bilgisini veren Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Bu işletmelerimizden yılda yaklaşık bin 700 civarında su numunesi alınırken, yılda 200 civarında denetim yapılmaktadır. Ayrıca, şehrimizde ruhsat işlemleri devam eden işletmeler de bulunmakta ve onlar da yakın zamanda üretime başlayacaklar. Su kaynakları bakımından zengin olan şehrimizde üretilen ambalajlı sular, yurt içi ve yurt dışında milyonlarca insan tarafından tüketildiğinden üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız” dedi.
ARITMA TESİSLERİNDE İNCELEME
Ambalajlı su firmalarından sonra BUSKİ’ye ait Doburca’daki İçme Suyu Arıtma Tesisleri’ne de ziyaret gerçekleştiren Doç. Dr. Başarılı ve beraberindeki heyet, burada BUSKİ Su Arıtma ve İşletme Daire Başkanı Devrim İzgi’den şehrin içme suyu hakkında son bilgileri aldı. Tesislerdeki sistemleri inceleyen Başarılı, içme suyunun halk sağlığının korunması açısından mahalli idareler ile yerel yönetimlerce sunulan hizmetler arasında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti. Başarılı ayrıca, içme suyu ihtiyacının kesintisiz, sürekli ve güvenli bir şekilde karşılanabilmesi için Halk Sağlığı Müdürlükleriyle yerel yönetimler arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı. İçme suyunun denetim ve numune işlemlerinin Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Dr. Akan ise, “Bursa’da bin civarındaki izleme noktasından, yılda 4 bin 600 civarında şebeke suyu numunesi alınmakta ve uygunsuz çıkan yerlerdeki ıslah çalışmalarına teknik personelimiz katkı sunmaktadır. Yapılan özverili çalışmalarla ilimizdeki şebeke suyunun kirlilik yüzdesi her geçen yıl aşağı çekilmekte ve ülkemizdeki ortalamanın çok altında seyretmektedir” diye konuştu.
İl Özel İdaresinin kapatılmasıyla son iki yıldır BUSKİ’nin sorumluluk alanının genişlediğinin altını çizen BUSKİ Su Arıtma ve İşletme Daire Başkanı Devrim İzgi de, 17 ilçeyi kapsayan içme suyu ve alt yapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Başarılı ayrıca; Bursa’daki bütün ambalajlı su firmalarının, içme suyu, havuz, göl, deniz ve kaplıca sularının numunelerinin incelendiği Halk Sağlığı Laboratuarını da ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<