BUSKİ’den İç Ferahlatan Su Açıklaması

BUSKİ’den yapılan yazılı açıklamada, çeşme suyundaki analizlere göre insan sağlığını tehdit edecek bir unsur bulunmadığını ve gönül rahatlığı ile içilebileceğini belirtti.Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü,...

09 Ocak 2016 Cumartesi 15:45
BUSKİ’den İç Ferahlatan Su Açıklaması
BUSKİ’den yapılan yazılı açıklamada, çeşme suyundaki analizlere göre insan sağlığını tehdit edecek bir unsur bulunmadığını ve gönül rahatlığı ile içilebileceğini belirtti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, çeşmelerden akan suyun bulanıklığı ve kokusu ile ilgili çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu. BUSKİ ekiplerinin şikayet noktalarından aldıkları numunelerin bakteriyolojik ve mikrobiyolojik tahlilleri ile analizleri neticesinde suyun içilmesinde ve insan sağlığına herhangi zararlı bir unsurun rastlanılmadığına işaret edilerek açıklamada şunlara yer verdi:
"BUSKİ Alo 185 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar, dikkatle değerlendirilmektedir. Sorunun, basınç farklılığı ve son bir haftadaki ani ısı değişiminden kaynaklanan dalgalanmalar sebebiyle meydana geldiği kanaatine varılmıştır. Rahatsız edici bu durumun giderilmesi ile ilgili bütün ekiplerimiz yerinde teyakkuz halindedir. Ekiplerimiz, gerek tahliye vanaları gerekse yangın hidratları ile yerinde deşarj işlemleri yapmak suretiyle, sorunun çözümü yönünde gayret sarf etmektedir."
Açıklamada ayrıca, Bursa’daki bütün hastane yönetimleriyle görüşüldüğü, bunun neticesinde suya bağlı olarak herhangi bir hastalık vakasının olmadığını ve vatandaşların sosyal medyada bilgi kirliliğine itibar etmemeleri gerektiği ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<