banner359

BUSMEK Priştina’da eğitime başladı

BUSMEK’in kursları kardeş şehir Priştina’ya da ulaştı. Priştina’da eğitimler başladı.Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde BUSMEK yurtdışındaki...

11 Kasım 2016 Cuma 11:10
BUSMEK Priştina’da eğitime başladı
BUSMEK’in kursları kardeş şehir Priştina’ya da ulaştı. Priştina’da eğitimler başladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde BUSMEK yurtdışındaki eğitim çalışmalarına Priştina’yı da ekledi. Geçen yıl Bursa’ya gelerek kuaförlük ve cilt bakımı alanında BUSMEK’te eğitim alan 20 kursiyerin bir kısmının ülkelerinde iş yeri açması, kalanının ise hemen iş bulmasının ardından Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, BUSMEK kurslarını Kosova’ya taşımayı teklif etmişti. Devamında gerçekleştirilen çalışmalarla Kosova’nın başkenti Priştina’da konfeksiyon atölyesi kuruldu, eğitimler başladı. BUSMEK usta öğreticileri tarafından konfeksiyon makinelerinin kullanımı ve giyim alanında yaklaşık 2 ay süresince verilecek eğitimler sonrasında, kursa katılım sağlayan kursiyerler için de istihdam kapısı aralanmış olacak. Kosovalı yetkililer, Bursa’nın Balkanlar için çok önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, ülke sınırlarını aşan başarılı eğitim faaliyetleri nedeni ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<