Büyükşehir Bir Düğümü Daha Çözüyor

Yıldırım’ın Maltepe Mahallesi’nde Yer Alan Ve Cenaze Namazı Kılınacak Avlusu Bile Bulunmayan Maltepe Camii’nin Çevresi, Büyükşehir Belediyesi Tarafından Genişletiliyor.

29 Ekim 2015 Perşembe 11:57
Büyükşehir Bir Düğümü Daha Çözüyor
Yıldırım’ın Maltepe Mahallesi’nde yer alan ve cenaze namazı kılınacak avlusu bile bulunmayan Maltepe Camii’nin çevresi, Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletiliyor. Çevre düzenlemesi için cami bitişiğinde kamulaştırılan 4 katlı binanın yıkım işlemini başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılacak düzenlemelerle Maltepe Camii’nin de diğer ibadet alanları gibi temel kullanılabilir imkanlara sahip olacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanabilir bir Bursa çalışmaları kapsamında şehirdeki tüm kördüğüm noktalarını birer birer çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bursa’ya yeni yollar kazandırmak hedefiyle her gün bir binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım ilçesinde musalla taşı bile bulunmayan bir camiyi avlu, şadırvan ve cenaze kaldırılabilecek ekipmanlara kavuşturmak için düğmeye bastı. Bu nedenle kamulaştırılan 76 metrekarelik 4 katlı bir binanın yıkım işlemleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin de katıldığı törenle başlatıldı.
Bursa’yı tüm ilçeleriyle birlikte daha yaşanabilir standartlara çekmek için gece gündüz gayret sarf ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Maltepe Camii’nin de bu kapsamda ele alındığını kaydetti. Yapılacak yeniliklerle Maltepe Camii’nin abdest alınabilecek imkanlara, ihtiyaçların giderilebileceği avluya sahip olacağını, cenazelerin kaldırılacağı musalla taşının da gerçekleştirilecek inşaatın içinde yer aldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Mahallelinin talebi doğrultusunda değerlendirme yaptık. 4 katlı binamızın kamulaştırması tamamlandı. Şimdi camimize avlu olacak, cami ortaya çıkacak şekilde binamızın yıkımını gerçekleştiriyoruz. İnşallah cami belirecek ve avlunun oluşması sağlanacak. Mahalleye değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, 4 katlı binanın yıkılmasıyla ortaya çıkacak boşluk alana hem cami hem de mahalle sakinleri açısından nefes aldıracak bir çözüm geliştireceklerini ifade etti. Maltepe Mahalle Muhtarı Erdinç Çevik de, büyük ve zor bir alanda kurulu bulunan Yıldırım’ın sıkıntılarına gösterdiği hassasiyet, verdiği destek sebebiyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<