banner359

Büyükşehir’den toplumsal huzura bisikletli destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 18 yaşın altında suça sürüklenerek cezaevine düşen bireylerin toplumsal hayata kazandırılması için dezavantajlı 100 kişiye bisiklet ile kask hediye etti. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos...

13 Ekim 2016 Perşembe 14:46
Büyükşehir’den toplumsal huzura bisikletli destek
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 18 yaşın altında suça sürüklenerek cezaevine düşen bireylerin toplumsal hayata kazandırılması için dezavantajlı 100 kişiye bisiklet ile kask hediye etti. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen törenle bisikletleri eski hükümlülere teslim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplumsal barış ve huzurdan mahrum şehirde hiçbir şeyin olumlu olamayacağını ifade ederek, dezavantajlı bireylerin sosyal hayata kazandırılması için bu projeye destek verdiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Adliyesi Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nce ‘Geleceğine pedal çevir’ sloganıyla düzenlenen kampanya sonucunda, 18 yaşın altında suç işleyerek cezaevine düşen 100 kader mahkumuna vitesli bisiklet hediye edildi. Bisiklet dağıtım törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, eski hükümlüler ile hükümlü yakınları katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘suça sürüklenen ve bu nedenle toplumda dezavantajlı durumda olan gençlerin sosyal hayata kazandırılması için’ Bursa Adliyesi Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’yle bu tür bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nden bu yönde gelen talebi hemen kabul ettiklerini ve bisikletleri kampanya dahilinde hak sahibi olan bireyler adına satın aldıklarını belirten Başkan Altepe, “Onların aktivite sahibi içinde olması ve üretime katılması kent psikolojisi açısından çok önemlidir. Bu anlamda gerçekleştirilen projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Altepe, konuşmasında, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucusu olan Bursa’nın toplumsal huzur ve güvenlik anlamında büyük bir misyon üstlendiğini kaydetti. Üreten şehir Bursa’nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında değerlendirilebilecek her türlü sanayi alt yapısına sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, ‘Geleceğine pedal çevir’ ve benzeri projelerle sağlıklı toplum ve sağlıklı nesil hedeflediklerini ifade etti. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’yle ortaklaşa yapılan projeyi bu anlamda önemli bulduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Dezavantajlı gençlerimizi toplumsal hayata sokarak, onları faydalı birer birey haline getirmeyi düşünüyoruz. Onlar sosyal etkiye uğramasınlar ve her zaman için kendilerini sağlıklı hissetsinler istiyoruz. Bunun için bisikletler dağıtılıyor. Bisikletlerimiz ve kasklarımız hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Törene katılan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Karlık ise projeye olan desteğinden dolayı Büyükşehir Belediyesi nezdinde Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Adliyenin sadece suça sürüklenen bireyleri tespit ettiğini, bisikletlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınarak bağışlandığını hatırlatan Şahin, “Bu çok önemli olay zira 18 yaşın altında suç işleyen çocuklar tam bir kader mahkumudur. Yasalarımız bunu böyle tarif ediyor. Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, toplumsal olarak onların farkında olduğumuzu ve elimizden geleni yaptığımızı gösteren bir davranış olacak. Biz istiyoruz ki bundan sonra bizlere misafir olmasın, adliyelerimize gelmesinler. Evlenerek, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil hedefine katkı sağlasınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<