Büyükşehir’den Vakıfköy’e Spor Ve Kent Parkı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce projelendirilen Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nda inşaat aşaması başladı. Önümüzdeki günlerde parkın temelinin atılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Vakıfköy Spor...

07 Ocak 2016 Perşembe 12:23
Büyükşehir’den Vakıfköy’e Spor Ve Kent Parkı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce projelendirilen Vakıfköy Spor ve Kent Parkı’nda inşaat aşaması başladı. Önümüzdeki günlerde parkın temelinin atılacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Vakıfköy Spor ve Kent Parkı, yürüyüş yolları, spor ve piknik alanları, göleti ve sosyal tesisleriyle halkımız için ideal bir dinlenme mekanı olacak” dedi.
Kişi başına düşen ‘düzenlenmiş yeşil alan’ miktarını artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bu dönem kente kazandırılan yaklaşık 2 milyon metrekarelik yeşil alana 250 bin metrekarelik Vakıf Kent Parkı’nı da ekliyor. Bursaspor’un Vakıfköy’deki eski tesislerinin hemen karşısında bulunan alanda zemin düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altun’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşil Bursa’yı tekrar ortaya çıkartma konusunda elbirliğiyle çalıştıklarını vurguladı. Bu hedef doğrultusunda şehrin dört bir yanında halkın nefes alıp güzel vakit geçirebileceği yeşil alanlar, rekreasyon alanları, spor yapıp yürüyüş yapabilecekleri mekanlar geliştirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, ihtiyacın en büyük olduğu bölgelerin başında da Yıldırım’ın geldiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak Yıldırım’ın bu eksikliğini gidermek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Yüzlerce dönüm alanı bu bölgeye kazandırıyoruz. Onlardan biri de Vakıfköy Spor ve Kent Parkımız. Bursaspor tesislerinin güneyinde yer alan 250 bin metrekarelik alanın ihalesi yapıldı. İnşaat çalışmaları da başlamış oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde temel atma törenini gerçekleştireceğiz. En geç 1.5 yıl içerisinde burası hemşerilerimizin güzel vakit geçireceği, spor alanları, yürüyüş yolları, sosyal tesisler ve göletiyle güzel bir alan olacak. Şimdiden tüm Yıldırım’a Bursa’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<