Büyükşehir’den ‘Yeşil Tüp Geçidi’ne Kültürel Motifler

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarih şehri Bursa’ya değer katan çalışmalar kapsamında ‘Yeşil Tüp Geçidi’ne kültürel motiflerin nakşedildiğini söyledi. Altepe, “Kültürümüze özgü desenler ve işlemelerle özel bir...

09 Ocak 2016 Cumartesi 12:27
Büyükşehir’den ‘Yeşil Tüp Geçidi’ne Kültürel Motifler
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarih şehri Bursa’ya değer katan çalışmalar kapsamında ‘Yeşil Tüp Geçidi’ne kültürel motiflerin nakşedildiğini söyledi. Altepe, “Kültürümüze özgü desenler ve işlemelerle özel bir kompozisyon hazırlanarak Yeşil Külliyesi’ndeki tüp geçide nakledildi” dedi.
Bursa’nın muhtelif noktaları, şehrin köklü medeniyetine özgü kültürel desenlerle süsleniyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak, tarih başkenti Bursa’mızın tüm özelliklerinin öne çıkarıldığı çalışmaları hızla sürdürüyoruz. Bursa’nın her köşesine bu motifleri işliyoruz. Sultanlar, evliyalar şehri Bursa, çok özellikli ve kültürlü bir şehir. Bursa’nın her köşesinde, yollarında, kavşaklarında ve geçitlerinde bu medeniyet izlerini yansıtmaya gayret ediyoruz. Böylece Bursa, fark edilmeye devam ediyor” dedi.
Başkan Altepe, Muradiye Külliyesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yerini aldığını hatırlatarak, “Bursa’da düzenleme çalışmalarını sürdürdüğümüz bir bölge de Yeşil Külliyesi. Bursa’nın daha da gelişmesi ve özellikli hale gelmesiyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yeşil’de, Yeşil Türbe’nin altındaki tüp geçide, mimarimize ve çizgilerimize uygun, kültürümüzün en önemli değerlerinden ve dünyaya yüzyıllarca farklı adlar altında sunulmuş olan İznik çinilerinden yapıldı. Kültürümüze özgü desenler ve işlemelerle özel bir kompozisyon hazırlandı, Yeşil Külliyesi’ndeki tüp geçide nakledildi ve geçit ayrı bir havaya kavuştu” diye konuştu.
Çalışmanın vatandaşların da ilgisini çektiğine işaret eden Başkan Altepe, benzer uygulamaların artacağını ve 2016 yılında Bursa’nın bambaşka bir güzelliğe kavuşacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<