banner359

Çam Mantarına Büyük İlgi

Bursa'nın Yenişehir İlçesinde Yaşayan Vatandaşlar İlçeye Bağlı Köylerde Mantar Toplayarak Aile Bütçelerine Ek Katkı Sağlıyorlar.

24 Ekim 2015 Cumartesi 14:19
Çam Mantarına Büyük İlgi
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan vatandaşlar ilçeye bağlı köylerde mantar toplayarak aile bütçelerine ek katkı sağlıyorlar.
Yenişehir ilçesin vatandaşlar çam mantarı toplamaya başladı. Sürekli mantar topladığını anlatan Mustafa Duman, "Ülkemizde Batı Karadeniz Bursa ve Balıkesir taraflarında oldukça yaygın, lezzetli ve ekonomik bakımdan gelir getiren bir mantardır. Bizlerde bu mantarları dağlarda toplayarak aile bütçemize ek katkı sağlıyoruz. Bu mantarlar özellikle sonbahar yağmurlarından sonra yetişir. Gölgelik yerde yetişenler sarı-turuncu renkli olmasına karşın hafif güneş gören yerlerde yeşilimsi-morumsu renkte olabilir. Çam ağaçları olan yerlerde rengi daha koyu olur. Kızartmak, ızgara yapmak yada suda haşlayıp, bol soğanla kavurmak suretiyle yenir. Pazarlarda kilosu 8 ila 10 lira arasında satılıyor. Ortalama günde 15-20 kilo mantar topluyoruz. Ekim ayının ortalarından aralık ayının sonlarına kadar çam mantarını toplayabilirsiniz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<