Can Dostları Derneği’nden "Sokak hayvanlarına sahip çıkın" çağrısı

Can Dostları Derneği Başkanı Avukat Ümran Babacan, 4 Ekim Hayvanları Koruma Haftası Nedeniyle Açıklamalarda Bulundu.

04 Ekim 2016 Salı 13:14
Can Dostları Derneği’nden "Sokak hayvanlarına sahip çıkın" çağrısı
Bursa Can Dostları Derneği Başkanı Avukat Ümran Babacan, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, herkesi hayvanları korumaya davet etti.
Evrensel Hayvan Hakları Beyannamesinin 15 Ekim 1978 tarihinde Paris’te törenle ilan edildiğini ifade eden Ümran Babacan, “Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce işkence yapılamaz. Bütün hayvanların insanlarca bakılma, gözetilme, korunma hakları vardır. Bu beyanname hayvanların öldürülmelerini yasaklamıştır“ dedi.
İslam dininde hayvan haklarının önemine dikkat çeken Av. Ümran Babacan, "Allah, kul hakkını, kullar birbirini affedince affediyor. Ama hayvan hakkını affetmiyor. Evinizi evcil bir hayvana açmak istiyorsanız, sokaklardaki canlılar hayatta kalma mücadelesi verirken, barınaktan ya da pet-shoplardan hayvan satın almayın. Sokaklardan muhtaç bir hayvanı sahiplenin. Herkesi göreve ve merhamete davet ediyorum “ diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<