banner359

Çevre dostu Yıldırım geleceğine sahip çıkıyor

Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, atık yönetimi ile çevresini korumaya devam ediyor.Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında önemli projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda ilçeye çağ atlatıyor....

28 Ağustos 2016 Pazar 16:15
Çevre dostu Yıldırım geleceğine sahip çıkıyor
Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, atık yönetimi ile çevresini korumaya devam ediyor.
Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında önemli projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda ilçeye çağ atlatıyor. Türkiye’de geri dönüşümde Avrupa standartlarını yakalayan ilk ve tek belediye olan Yıldırım Belediyesi, bünyesinde bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sayesinde 23 bin 858 kilogram bitkisel yağ atığı ve 2 bin 454 kilogram pil atığı topladı. Çevrenin korunması ve atıkların ekonomiye kazandırılmasının başlıca hizmet politikalarından biri olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Su ve toprağa karışan bitkisel yağ atıkları ile pil atıkları doğamıza ciddi oranda zararlar veriyor. İnsan sağlığını tehdit eden bu olumsuz durumları engellemek adına doğal kaynaklarımızın korunmasına azami dikkat gösteriyoruz” dedi.
Bilinçli tüketim vurgusu
Çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmanın yolunun doğal kaynaklara sahip çıkmaktan geçtiğini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizde her yıl sadece 1.8 milyon ton bitkisel yağ tüketiliyor. 1 litre atık yağ 5 milyon metreküp suyu kullanılamaz hale getiriyor. Ayrıca pil atıkları da doğamıza ciddi zararlar veriyor. Bir adet küçük kalem pil yaklaşık 4 metrekare toprağı kirletiyor. Bütün bu olumsuzlukların önüne geçmek için yağ ve pil atıklarını bilinçli bir şekilde topluyor, geri dönüşüme kazandırıyoruz” diye konuştu. Geri dönüşümün tüm insanlık adına hayati bir konu olduğunu da aktaran Başkan Edebali, “Doğal kaynakların heba edilmeden kullanılması, geri dönüşüme önem verilmesi asli hizmetlerimizden ziyade gelecek nesillere olan borcumuzdur. Bu hedef doğrultusunda dönüşüm alanında öncü belediye olmayı sürdüreceğiz. Yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir. Çevresine duyarlı ideal ve yaşanabilir şehir Yıldırım’ı oluşturmak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<