banner359

Dağcılardan vefa tırmanışı

Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Kayak ve Dağcılık Federasyonu kurucusu Latif Osman Çıkıgil’i,ölümünün 31. yıldönümünde Uludağ tırmanışı ile andı.Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün (BUDAK)...

15 Kasım 2016 Salı 11:21
Dağcılardan vefa tırmanışı
Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Kayak ve Dağcılık Federasyonu kurucusu Latif Osman Çıkıgil’i,ölümünün 31. yıldönümünde Uludağ tırmanışı ile andı.
Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü’nün (BUDAK) geleneksel Latif Osman Çıkıgil’i anma tırmanışı Uludağ’da gerçekleştirildi. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen tırmanışa Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Kosova’dan gelen 80 dağcı katıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan tırmanışta, dağcılar, oteller bölgesinden itibaren şiddetli rüzgar altında 5 saatlik bir yürüyüşle ulaştıkları Kilimli gölde kamplarını kurdu. Gece şiddetini arttıran ve giderek fırtınaya dönüşen rüzgar ve yağış altında çadırlarını korumaya uğraşan dağcılar, ertesi sabah erkenden kamplarını toplayarak Alaçam köyüne inerek faaliyetlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<