banner359

Dama ustaları Mustafakemalpaşa’da buluştu

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen Uluslararası Türk Daması Şampiyonası, bu yıl 17. kez dama severlere kapılarını açtı.Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu’nun ortaklaşa...

26 Ağustos 2016 Cuma 19:09
Dama ustaları Mustafakemalpaşa’da buluştu
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen Uluslararası Türk Daması Şampiyonası, bu yıl 17. kez dama severlere kapılarını açtı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği Uluslararası Türk Daması Şampiyonası, Merkez Katlı Pazar Yeri’nde düzenlenen açılış töreni ile başladı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, dama sporunun 17 yıldır hem şehirler, hem de ülkeler arasında dostluk köprüleri kurduğunu söyledi. Unutulmaya yüz tutmuş olan dama oyununu canlandırmak ve dünyadaki dama oyuncularını bir araya getirmek maksadıyla yapılan şampiyonaya Türkiye’nin bir çok şehri ile birlikte Kuveyt’ten gelen 140 usta damacının katıldığını belirten Sadi Kurtulan, "17 yıldır yerli ve yabancı binlerce dama ustasını bu organizasyonda misafir ettik. İlçemiz adeta damacıların evi oldu. Bir masanın etrafında zekasını konuşturan yarışmacılarımız hem bu tarihi oyunu yaşattı, hem de bizlerin kültür elçisi oldu. Artık damaya gönül verenlerin yanında Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Recep Altepe’nin de desteği var. Bu destekle birlikte dama daha çok yaygınlaşacak. Çocuklarımızı ekran bağımlılığından kurtararak, sosyalleşmelerine imkan sağlayan bu oyuna birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Türk Daması Federasyonu Başkanı Kemal Demirel ise, 17 yıl önce Mustafakemalpaşa’da yanan dama ateşinin tüm Türkiye’ye yayıldığını belirtti. Açılış programında protokol tarafından damanın yaygınlaştırılmasına yaptıkları katkılardan dolayı sponsorlara plaket verildi. 9 tur üzerinden yapılan ve uluslararası satranç kurallarının uygulandığı şampiyona 3 gün sürecek. Dereceye giren damacılar, 28 Ağustos Pazar günü yapılacak final maçlarının ardından düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<