banner359

Demokrasi Anlayışının Ürünü "Ortanca Parkı" Açıldı

Projesi mahalle halkı tarafından belirlenen Ortanca Parkı’nı hizmete açan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi vatandaşların aldığı kararı uygulayarak demokraside bir ilke daha imza attı” dedi.Nilüfer Belediyesi,...

05 Kasım 2015 Perşembe 14:36
Demokrasi Anlayışının Ürünü "Ortanca Parkı" Açıldı
Projesi mahalle halkı tarafından belirlenen Ortanca Parkı’nı hizmete açan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi vatandaşların aldığı kararı uygulayarak demokraside bir ilke daha imza attı” dedi.
Nilüfer Belediyesi, demokrasi anlayışının ürünü olan yeni bir projesini daha hizmete soktu. İhsaniye Mahallesi’nde 5 bin 600 metrekarelik alana yapılan Ortanca Parkı ve Koşu Yolu hizmete açıldı. Daha önce 2 bin 200 metre kare olan park, ilave alanla yeni bir çehreye kavuştu. Basket sahası ve daha önce bulunan oyun grupları, yürüyüş yolu düzenlenen edilen Ortanca Parkı, yapılan ilave alanla 5 bin 600 metrekare toplam alana ulaşarak nefes alınacak bir mekan oldu. 2 bin 700 metrekare yeşil alan ve 250 metre koşu yoluna sahip park, spor aletleri, 100 metrekarelik oyun havuzu, modern oyun gruplarıyla İhsaniye Mahalle Komitesi kararıyla demokrasi anlayışının bir ürünü olarak tasarlandı.
Farklı bir temayla yapılan park iki farklı yürüyüş yolu ile de dikkat çekiyor. Parkın bir diğer özelliği de aydınlatmasının güneş enerjisiyle yapılması. Parka yerleştirilen paneller aracılığıyla gece aydınlatması güneş enerjisiyle yapılacak. İhsaniye Mahallesi’ne nefes aldıracak parkın açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile çok sayıda mahalle halkı katıldı.
Başkan Bozbey, ilk planda parkın alt kısmının “otopark” olarak düzenlenmesini öngördüklerini, ancak İhsaniye Mahalle Komitesi’nin bunu istemediğini belirtti. Bozbey, parkın önceki planındaki otoparka, ‘Bizim otoparka ihtiyacımız yok’ diyerek karşı çıkan Mahalle Komitesi’nin görüşü doğrultusunda planı tekrar değiştirdiklerini belirterek, “Nilüfer Belediye Meclisi, vatandaşların Mahalle Komitesi aracılığı ile aldığı kararı uygulayarak yerel demokraside bir ilke daha imza attı. Böylece Nilüfer’de yerel demokrasinin güçlenmesi maksadıyla kurulan mahalle komiteleri, meclis kararı ile plan değişikliğinde belirleyici rol oynayarak, doğrudan yönetime ortak oldu. Demokrasi uzun soluklu bir yolculuk. Sabırla, pes etmeden ve büyük emekle bu yolculuğu tamamlayabiliriz. Ortanca Parkı, bu yolculukta başarının somut örneğidir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve İhsaniye Mahalle Komitesi üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti. Bozbey daha sonra mahalleliyle birlikte parkı gezerek incelemelerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<