banner359

Engellilerin sertifika heyecanı

Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz kursları bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 2 bin 641 kursiyere, Bursa Engelsiz...

17 Ekim 2016 Pazartesi 16:41
Engellilerin sertifika heyecanı
Büyükşehir Belediyesi tarafından tam donanımlı otobüslerle mahallelerde ev hanımlarına yönelik düzenlenen ücretsiz kursları bitiren kursiyerler sertifikalarını aldı.
Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile 2 bin 641 kursiyere, Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) çerçevesinde ise 278 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Merinos AKKM’de düzenlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı törende, ayrıca 80 ve üzeri puan alan kursiyerler arasında yapılan çekilişle çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Projeyle mahalle mahalle vatandaşların ayağına gidilerek eğitim verildiğini söyleyen Başkan Recep Altepe, “Eğitimlere 2011’de başlayan BUMEP otobüsleri, Bursa’nın mahallelerini karış karış gezerek kadınlara eğitim veriyor. Ülkemizde kadınların eğitimlerine yeni bir soluk getiren proje, ev hanımlarının her açıdan donanımlı olması için atılmış önemli adımlar birisidir. Kadınların eğitilmesi, yeni nesillerin yetiştirilmesinde önemlidir. Teknolojiye ayak uydurmakta zorlanan, çocuklarıyla iletişim sıkıntısı yaşayan tüm bayanların yardımına koşuyor. Çağın yeniliklerinden korkmak yerine, yenilikleri bizzat kullanarak çocuklarını yönlendirilmesine yardımcı oluyor” dedi.
Son düzenlenen programla Bursa genelinden 278 engelli vatandaşın evlerinden alınarak eğitim mekanlarına taşındığını ve meslek edinerek toplumda yer almak için ön adım attığını dile getiren Recep Altepe, “Üretebilmek ve ekonomiye katkı sağlayabilmek önemlidir. Onun için onları evlerinden alıp bilgisayarlı muhasebe, grafik tasarım gibi bölümlerde eğitiyoruz. İnşallah bu çabalarımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<