Eşref Kolçak Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Eşref Kolçak’a Çiçeğini Gemlik Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Turan Verdi.

24 Ekim 2015 Cumartesi 13:17
Eşref Kolçak Üniversiteli Gençlerle Buluştu
Türk Sinemasının yaşayan Efsane isimlerinden 88 yaşındaki ünlü ismi Eşref Kolçak, üniversite öğrencileri ile buluştu.
Gemlik Belediyesi’nin 2015 yılı Kültürel Etkinlikleri Kapsamında organize ettiği etkinlikte Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi Öğrencileri ile bir araya gelen Eşref Kolçak, 101 yaşındaki Türk Sinemasının son 70 yılının özetini yaptı. Asım Kocabıyık Kültür Merkezinde sahne alan Eşref Kolçak, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türk Sinemasının duayenlerinden Kolçak, "131 filmden sadece 3’ü bana para verdi. 128 filmden para almadım. 350 bin dolar teklif ettikleri bir ABD filmi, Şanlıurfa’da çekilecekti. En büyük teklif o filmden geldi. Tam çekimlere başlayacaktık, 11 Eylül’de Amerikan ikiz kulelerine, Wall Stret’e saldırılar yapıldı. Bu nedenle o film çekilmedi” dedi.
Türk Sinemasında yaşanan nankörlükleri, seyircinin alkış ve sevgisi ile hafiflediğine dikkat çeken Eşref Kolçak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kültür Bakanlığı yetkilileri ile görüşerek, 71 yıllık sanat yaşamının telif hakkını isteyeceğini öne sürdü.
Öğrencilere yönelik, temizlik, ahlak ve sevdikleri işi yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Eşref Kolçak, ayakta alkışlandı. Eşref Kolçak’a çiçeğini Gemlik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Turan verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<