banner359

Festival çadırlarında şehitler için mevlit okutuldu

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde şehitler için mevlid-i şerif okutuldu.Festivalde kültür derneklerinin örf, adet ve geleneklerini sergilemek için kurduğu çadırlarda şehitler için mevlid-i şerif...

19 Ağustos 2016 Cuma 17:57
Festival çadırlarında şehitler için mevlit okutuldu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nde şehitler için mevlid-i şerif okutuldu.
Festivalde kültür derneklerinin örf, adet ve geleneklerini sergilemek için kurduğu çadırlarda şehitler için mevlid-i şerif okunup dualar edildi. Kültürpark içerisinde kurulan çadırlarda okunan mevlite vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Manavlar Derneği çadırında okunan mevliti Belediye Başkanı Alinur Aktaş da dinledi. Başkan Alinur Aktaş, 14 Ağustos günü kortej yürüyüşü ile başlayan Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin aslında bir folklor festivali olduğunu ifade etti. Ancak Güneydoğu’dan şehit haberleri geldiğini hatırlatan Alinur Aktaş, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bunları söylemek çok acı. Ateş düştüğü yeri yakar. Lakin gidenlerin hepsi bu memleketin evlatları. Burası 78 milyon nüfuslu bir ülke. Tarih boyunca bu ülkeyle ilgili planlar, hesaplar bitmedi. Daha çok kenetlenmeliyiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<