Gemlik, şehitlerinin ismini sonsuza kadar yaşatacak

Bursa’nın Gemlik Belediyesi, 15 Temmuz demokrasi kahramanlığının sembol ismi Şehit Ömer Halisdemir’in yanı sıra ilçedeki 16 şehidine sahip çıktı. İlçenin kahraman şehitlerinin isimlerini okul, meydan, cadde ve sokaklara veren Gemlik Belediyesi,...

05 Haziran 2017 Pazartesi 12:30
Gemlik, şehitlerinin ismini sonsuza kadar yaşatacak

Bursa’nın Gemlik Belediyesi, 15 Temmuz demokrasi kahramanlığının sembol ismi Şehit Ömer Halisdemir’in yanı sıra ilçedeki 16 şehidine sahip çıktı. İlçenin kahraman şehitlerinin isimlerini okul, meydan, cadde ve sokaklara veren Gemlik Belediyesi, tespit edilen bölgelerde isimlerini de değiştirerek, şehitlerinin ismini sonsuza kadar yaşatacak projeye imza attı.

banner380

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Bıçakçı ve şehit aileleri mahallelerin tabela değiştirme çalışmasında duygusal anlar yaşadılar. Kurtul Okulunun ismi Şehit Cem Üner Orta ve İlkokulu olurken, Kurtul Meydanına da Şehit Adil Şeker’in ismi verildi. Engürücük Meydanının ismi Şehit Öğretmen Ethem Yaşar Meydanı olurken, Büyük Kumla Meydanının ismi de Şehit Özcan Yıldırım Meydanı olarak değiştirildi. Gemlik Belediyesi ayrıca, Hamidiye, Osmaniye, Eşref Dinçer ve Dr. Ziya Kaya Mahallelerinde de tespit edilen bölgelerdeki cadde, mahalle ve sokaklara şehitlerinin ismini kazıyan tabelaları taktırdı. Bir süre önce Yeni Mahalle, Demirsubaşı, Kayhan ve Balık Pazarı Mahallelerinde de çalışma yapan Gemlik Belediyesi, 17 şehidinin ismini sonsuza kadar yaşatacak projeyi tamamlamış oldu.

Şehit Nezir Erdem, Şehit Şahin Taşkın, Şehit Toygun Aydemir’in isimlerinin verildiği sokaklarda yeni tabelaları bizzat kendisi monte eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hadis-i Şeriflerle ve dualarla devam ettirdiği konuşmasında, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Şehitlerimize sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Bıçakçı da, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcıları Vedat Büyükgölcigezli, Kadir Erol ve Ahmet Avcı başta olmak üzere bu çalışma konusunda oy birliğiyle karar alan Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<