banner359

Gemlik’in 2045 Yılına Kadar Yetecek Suyu Var

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Büyükkumla Barajını inceleyen yetkililer, barajı bitimiyle birlikte Gemlik’in 2045 yılına kadar yetecek su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.Bursa’da kamu yararına yürütülen yatırımların yapımında...

20 Nisan 2016 Çarşamba 11:28 2016-04-20 15:50:16
Gemlik’in 2045 Yılına Kadar Yetecek Suyu Var
Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Büyükkumla Barajını inceleyen yetkililer, barajı bitimiyle birlikte Gemlik’in 2045 yılına kadar yetecek su ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
Bursa’da kamu yararına yürütülen yatırımların yapımında ki her aşamasını yakından inceleyen yetkililer, Gemlik ilçesindeki su ihtiyacını da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ekipleriyle masaya yatırdı. Gemlik ilçesinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyacını karşılayacak olan Büyükkumla Barajı, inşallah 2018 yılına kadar hem isale hatları hem de arıtma tesisi tamamlanmış olacağını ifade eden yetkililer, “Yaklaşık 110 bin nüfusluk bir bölgenin içme suyu, kullanma suyu ve endüstriyel ihtiyaç suyunu burası karşılamış olacak. Barajın yaklaşık 19 milyon metreküp yıllık su üretim kapasitesi olacak. Şuanda artık yavaş yavaş gövde inşaatına başlayacak aşamaya gelmiş durumda. Arıtma tesisinin yeriyle ilgili küçük bir sorun var. İnşallah onu da çözersek arıtma ihalesi yapılmış ve arıtmanın yapımı da başlarsa burada içme suyu sorununu çözmüş olacağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.04.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<