Gemlik’te Uyuşturucu Semineri

Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenen seminerde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele tartışıldı.Gemlik Belediyesi’nin Kent Konseyi ile birlikte tertiplediği seminere Bursa İl Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Cihat Yazar ve Dr. Mine...

05 Ocak 2016 Salı 18:24
Gemlik’te Uyuşturucu Semineri
Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenen seminerde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele tartışıldı.
Gemlik Belediyesi’nin Kent Konseyi ile birlikte tertiplediği seminere Bursa İl Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Cihat Yazar ve Dr. Mine Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki semineri Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü Ahmet Adil Tunç, Jandarma Komutanı Coşkun Çorapçı’ın yanı sıra çok sayıda davetli takip etti.
Dr. Cihat Yazar, madde bağımlılığını önleme konusunda bilgiler verdi. Yazar, maddenin esiri olan birisinin ana ekseninde o maddenin olduğunu, gerek maddeyi arama, gerekse kullanma süreçlerinde başka bir şey düşünemeyen bir yapıya büründüğünü anlattı. Türkiye’de uyuşturucuya başlamada arkadaş tesirinin yüzde 42, merakın da yüzde 27 payı olduğuna dikkat çeken Dr. Cihat Yazar, arz ve talep azaltımı, eğitim, koruyucu sağlık tedbirleri ve psikolojik çalışmalar konusunda da bilgi verdi.
Dr. Mine Öztürk de, Türkiye’nin Asya ve Avrupa arasında uyuşturucu sevkiyatında geçiş noktasında bulunduğunu belirterek, son on yılda Türkiye’de yakalanan uyuşturucu madde oranının Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde yakalanan uyuşturucudan fazla olduğunu kaydetti. Türkiye’de halen en çok esrar tüketimi olduğunu savunan Öztürk, son yıllarda kullanımı artan sentetik uyuşturucu maddeye de 70 ilde rastlandığını bildirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<