banner359

Girişimci Adayları Sertifikalarına Kavuştu

Nilüfer Belediyesi’nin KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun,...

21 Nisan 2016 Perşembe 16:26
Girişimci Adayları Sertifikalarına Kavuştu
Nilüfer Belediyesi’nin KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ni tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun, girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması maksadıyla KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’ tamamlandı. İlk grupta yer alan 30 kursiyer toplam 70 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifikalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.
Nilüfer Belediyesi olarak mesleki eğitim konusunda yıllardır örnek çalışmalar yaptıklarını belirten Bozbey, “Bu çalışmalar çerçevesinde, KOSGEB ile kendi işini kurmak isteyen, girişimci ruha sahip vatandaşlara yönelik girişimcilik eğitimi protokolü imzaladık. 90 kişinin başvurduğu bu eğitime 60 kişi katılmaya hak kazandı. Eğitimlerin ilk grubunda 30 girişimcimiz, 4-14 Nisan tarihleri arasında, 9 günlük bir eğitimden geçtiler. Mutlulukla belirtmek istiyorum ki, 30’u da sertifika almaya hak kazandı. Bu arada, diğer 30 kişilik grubun eğitimi de Dernekler Yerleşkesi’nde başladı” dedi
Sertifikaların ömür boyu geçerli olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Eğer, işyeri açarlarsa, 2 yıl içinde KOSGEB’e başvuru yapmak zorundalar. Eğitimi alanlar kendi işlerini kurdukları takdirde bu sertifika sayesinde KOSGEB’in 50 bin TL hibe ya da 100 bin TL kredisinden faydalanabilecekler” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<