banner359

Gölyazı Nilüfer Belediyesi ile dünyaya açılıyor

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak’ın Gölyazı ile ilgili basında yer alan eleştirilerinde haksız olduğunu söyledi.Çolak’ın söylediklerinin hiçbirinin mantıklı olmadığını belirten...

02 Haziran 2017 Cuma 16:10
Gölyazı Nilüfer Belediyesi ile dünyaya açılıyor

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak’ın Gölyazı ile ilgili basında yer alan eleştirilerinde haksız olduğunu söyledi.

Çolak’ın söylediklerinin hiçbirinin mantıklı olmadığını belirten Bozbey, “Göl ve ada çevresi 2009’da bize bağlanmadan önce, AK Partili belediye başkanı zamanında çok kötü durumdaydı ve surlar da yıkılma durumuna gelmişti. Çolak bunu acaba görmedi mi, hatırlamıyor mu?” diye sordu.

2009 sonrasında Nilüfer Belediyesi’nin bu bölgede yaptığı hizmetlerle bölgenin hem turizm potansiyelinin arttığına hem de arkeolojik çalışmalarla 2500 yıllık tarihine ışık tutulduğuna dikkat çeken Mustafa Bozbey, “2009’da Nilüfer Belediyesi’ne bağlanan Gölyazı, bizim hizmetlerimizle dünyanın tanıdığı bir yer haline geldi. Gölyazı bugün, Japon Seyahat Acentaları Birliği’nin bile Avrupa’da görülecek yer seçtiği bir adrestir. Üstelik 30 yerin belirlendiği listede Türkiye’den yalnızca Gölyazı bulunuyor. Biz oradaki çalışmalarımızla ziyaretçilerin kaliteli hizmet alması yönünde bir anlayışı ortaya koyduk. Daha önce yerlerde, kötü görüntülerle ve hijyenik olmayan koşullarda yiyecek satışı yapılırken şimdi satış ünitelerinde hem görsel hem de sağlık açısından güzel ortam oluşturduk. Hafta sonları ring araçlarımızla belirlediğimiz noktadan mahalleye ziyaretçilerimizi taşıyoruz. Bu sayede tarihi ve doğal güzellikleri trafik karmaşasının gölgesinde bırakmıyoruz. Yaz aylarında hafta sonlarında yaklaşık 10 bin kişin ziyaret ettiği Gölyazı’da, Çolak’ın iddia ettiği gibi bölgenin dokusunu bozmuyor, güzelliklerinin daha da belirgin hale gelmesini sağlıyoruz” dedi.

Tüm bu çalışmalarda halkı mağdur etmek için değil, Gölyazılıya örnek olmak için çabaladıklarını, hizmetleri mahallelinin de sahiplenmesinin bu bölgeyi daha da ileriye taşıyacağını vurgulayan Bozbey, “Gölyazı’daki esnafımızın gelen misafirlere iyi davranmaları, hijyen kuralları çerçevesinde hizmet vermeleri son derece önemli. Gelen misafirlerin buradan gülümseyerek ayrılmaları gerek. Gölyazı, dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi. Yeter ki buraya sahip çıkalım. Sahip çıkarsak eğer, Gölyazılılar da buradan uzun yıllar gelir elde eder. Aksi taktirde Gölyazı’yı kaybederiz” şeklinde konuştu.

“Göl kuşu balıkçının rakibi değil”

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak’ın Göl Kuşu teknesinin balıkçılara alternatif olduğu yönündeki açıklamasının da son derece haksız olduğunu belirten Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak Gölyazı’da taşıma kooperatifi kurulmasına da büyük destek olduklarını hatırlattı. Bozbey, “Ancak buna rağmen mevcut yönetimin farklı siyasal davranışlar içine girmesi son derece ilginç. Biz kimseyle rekabet etmiyoruz. Aksine örnek olmaya çalışıyoruz. Sandalların güvensiz olması, uygun olmaması dolayısıyla bizim yaptırdığımız iskeleye yanaşmaları teknik olarak mümkün değil. Bu balıkçı kayıklarının önlem alması gerekiyor. Biz bu projeyi yaşama geçirmeden önce de Gölyazı halkıyla paylaştık. Onlara güvenli ve insan gezdirmeye uygun ulaşım konusunda örnek olmak için Göl Kuşu’nu hizmete sunuyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak yaklaşık 30 kişilik bir tekne yaptırdık. Bu tekne göl şartlarına uygun. Kapalı, her türlü güvenlik önlemi alındı. Çünkü biz bunu önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli seyahati ve orada bunun keyfini çıkarmaları bizim için çok önemli. Gölyazı’nın sadece iç turizm potansiyelini değil, dış turizm potansiyelini de artıracak projeler ortaya koyacağız. Yeter ki Gölyazılılar sahip çıksın ve korusun” açıklamasını yaptı.

Göl kenarında bulunan satış ünitelerinin (konteynerlerin) hava koridorunu kapattığı yönündeki eleştiriye de yanıt veren Bozbey, “Gölyazı’da bizden önce AK Partili Belediye Başkanı döneminde surlar bile yıkılma durumuna gelmişti. Ama Celil Çolak o bölgeyi tanımadığı, bilmediği, Nilüferli olmadığı için tüm bunları bilemez. Yıllarca o konteynerlerin olduğu bölgede kamyonlar park ediyordu. Biz özel yaptığımız konteynerleri yerleştirdik, böylelikle gölün çevresi daha da güzelleşti. Gölyazı’nın simgesi Ağlayan Çınar çevresindeki yapıyı da ortadan kaldırarak, insanların gezerken göl manzarasını görebilmelerini, gölden de Gölyazı manzarasının tadını çıkarabilmelerini sağladık. Celil Çolak bölgeyi bilmediği gibi, siyasi amaçlı olarak davranıyor. 2009’dan sonra ilk iş kadın derneğinin kurulmasını destekledik, kadınlar bugün Gölyazı’da, bizim verdiğimiz hijyen eğitimleriyle bilinçlenerek ve konteynerlerde üretimlerini pazarlayarak önemli bir gelir kazanır hale geldi. Celil Çolak Gölyazı’nın nereden nereye geldiğini bilmiyorsa Gölyazı kadınlarına, Gölyazı halkına sorsun! Siyasi amaçla birilerinin dolduruşuna gelmesin” ifadelerini kullandı.

Gölyazı’da asıl mağduriyetin altyapı sorunlarıyla yaşandığını, insanların çamurda yürür hale geldiğini söyleyen Bozbey, “Celil Çolak 2009’dan bu yana biz kendi bakanlıklarının, Büyükşehir Belediyesi’nin yaşattığı alt yapı sorunlarıyla uğraşırken neredeydi? Burada yapılan altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması son derece önemli. Nilüfer Belediyesi olarak burada yapmış olduğumuz temizlik, sağlıklaştırma ve diğer hizmetlerimiz, altyapı çalışmalarından dolayı görünmüyor. Çolak Gölyazı’yı düşünüyorsa altyapı kurumlarının buradaki çalışmaları bir an önce tamamlamalarını sağlasın. Yoksa buranın turizm potansiyeli giderek düşecek. Bu, Gölyazılılara yapılmış en büyük kötülüktür” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<