banner359

Heyelanlı Köyde Herkes Korku İçinde

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Akdere köyünde heyelan evleri tehdit ediyor.Akdere köyü muhtarı Naci İlhan, heyelan sebebiyle evlerin kaydığını belirterek, “Evlerimiz kayıyor. Bir an önce yetkililerden yardım bekliyoruz. Allah korusun...

10 Aralık 2015 Perşembe 15:32
Heyelanlı Köyde Herkes Korku İçinde
Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Akdere köyünde heyelan evleri tehdit ediyor.
Akdere köyü muhtarı Naci İlhan, heyelan sebebiyle evlerin kaydığını belirterek, “Evlerimiz kayıyor. Bir an önce yetkililerden yardım bekliyoruz. Allah korusun çok kötü şeyler olabilir. Köyde bulunan cami ve birçok evde çatlaklar meydana geldi” dedi.
1962 yılında meydana gelen sel sonucu köyün komple yıkıldığını söyleyen Mehmet Kanık, “Sel sonrası devlet tarafından yapılan yardımla köyümüz yukarı çıktı. Kimisine devlet sahip çıkıp, kimilerine çıkmayınca muhtar köyü ikiye böldü. Yardım alamayanlar evlerini kendilerini yaptılar. O zamandan beri halen köydeki bütün evlerde toprak kayması oluyor. Evlerimizde ciddi hasarlar var. Korkuyoruz, ama yapacak bir şeyimiz yok. Devletimizden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<