banner359

İnegöl İki Gölete Daha Kavuşuyor

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Ve Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e Yapılacak Alangünü Ve Gedikpınar Sulama Göletlerinin Sözleşmelerinin İmzalandiğini Söyledi.

07 Ocak 2016 Perşembe 15:00
İnegöl İki Gölete Daha Kavuşuyor
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl’e yapılacak Alangünü ve Gedikpınar sulama göletlerinin sözleşmelerinin imzalandığını söyledi. Şahin, ihaleleri geçen yıl gerçekleştirilen her iki göletin tamamlanmasıyla yüzlerce hektar arazide sulu tarım imkânı sağlanacağını belirtti.
Milletvekili Hüseyin Şahin, Şahin, her iki göletin sözleşmelerinin 2015 yılın son günlerinde DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü ile müteahhit firma yetkilileri arasında imzalandığını açıkladı. 6 milyon 438 bin liraya mal olması beklenen Alangünü göletinin Gedikpınar Köyü’nün 4 kilometre güneydoğusundaki Karanlık Dere üzerine yapılacağını bildiren Şahin, gölet suyuyla civardaki 2 bin 200 dekar arazinin sulanacağını ve yıllık 3 milyon 130 bin liralık bir gelir artışının hedeflendiğini söyledi. Milletvekili Şahin 6 milyon 343 bin liraya mal olması beklenen Gedikpınar göletinin ise, Gedikpınar Köyü’nün yanı sıra Sultaniye, Kocakonak ve Yeni Karacakaya köylerine ait 622 hektar arazide sulu tarım imkanı sağlayacağını kaydetti.
İktidarda oldukları dönemde tarımsal kalkınmaya yönelik başta teşvikler ve destekleme primleri olmak üzere çeşitli projeleri yaşama geçirdiklerini belirten Şahin, desteklemelerin kesintisiz devam etiğini belirterek, baraj ve gölet inşatlarının da kırsal kalkınmanın en önemli parçaları olduğunu söyledi. Kırsal bölgelerde sulama suyu eksikliğinin çok önemli bir sıkıntı olduğunu bildiklerini, bunun için de çiftçiyi sulama suyu ile buluşturmaya devam ettiklerini dile getiren Şahin, “Tarımın vazgeçilmesi sudur. Su olmazsa toprak can bulamaz, üretim yapılamaz. Baraj ve gölet inşaatları ile hayat bulacak topraklarımızdan bereket fışkıracak. Yeni yapılacak göletler tamamlandığında da İnegöllü çiftçilerimiz sulu tarım imkânıyla daha çok ürün alma ve daha çok kazanç elde etme imkânı sağlayacak. Her iki göletimizin çiftçimize ve İnegöl’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<