banner359

İnegöl Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ve son iki yıldır yaşanan olaylar sebebiyle iptal edilen Uluslararası Kültür Sanat Festivali, bu sene “Birlik beraberlik ve milli irade” sloganıyla gerçekleştirilecek.13-17 Ağustos tarihleri arasında...

11 Ağustos 2016 Perşembe 15:27
İnegöl Kültür ve Sanat Festivali başlıyor
İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ve son iki yıldır yaşanan olaylar sebebiyle iptal edilen Uluslararası Kültür Sanat Festivali, bu sene “Birlik beraberlik ve milli irade” sloganıyla gerçekleştirilecek.
13-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali, 13 Ağustos Cumartesi günü İnegöl AVM önünden başlayacak kortej yürüyüşüyle start alacak.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivalde yer alacak dernek yöneticileri ile toplantı yaptı. Başkan Alinur Aktaş, "Kültür ve sanatın toplum dinamiklerine yayılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnegöl Belediyesi olarak farklı coğrafyalardan gelen kültür elçilerine ev sahipliği yapan ve bu yıl 29.’uncusunu gerçekleştireceğimiz Uluslararası Kültür Sanat Festivali işte bu düşüncemizin bir ürünüdür. Festivalimizi 2014 ve 2015 yıllarında İsrail’in Gazze saldırısı ve ülkemizde yaşanan terör saldırıları sonucunda gelen şehit haberleri yüzünden iptal etmiştik. Bu yıl da tüm coşkusuyla kültür ve sanatın ihtişamını İnegöllü hemşerilerimize sergilemek düşüncesiyle aylar önce hazırlıklarına başladığımız festivalimize sayılı günler kala 15 Temmuz darbe kalkışmasını yaşadık. 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi meydanlara inerek milli iradeye sahip çıkan İnegöllülerin birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak tuttukları demokrasi nöbetlerine hepimiz şahit olduk” dedi.
Bu yıl 13-17 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin temasını "birlik beraberlik ve milli irade" olarak belirlediklerini ifade eden Aktaş, “İnegöl’ün dört bir tarafında birçok faaliyet yapılacak. İnegöl 5 gün boyunca dolu dolu programlara şahit olacak. Festivalimiz yurt dışından gelecek özel ekiplerin gösterileri, spor müsabakaları, sokak etkinlikleri ve halk konseri ile birbirinden renkli görüntülere sahne olacak” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<