İnegöl’de endüstriyel seferberlik

İnegöl Belediyesi, bütün ikazlara rağmen endüstriyel atıkların bertarafıyla ilgili kurallara uymayan işletmelerin 49 bin TL’den başlayan cezalara maruz kalmaması için eğitim seferberliği başlattı. Kapı kapı firmaları gezen çevre mühendisleri,...

30 Ağustos 2016 Salı 11:25
İnegöl’de endüstriyel seferberlik
İnegöl Belediyesi, bütün ikazlara rağmen endüstriyel atıkların bertarafıyla ilgili kurallara uymayan işletmelerin 49 bin TL’den başlayan cezalara maruz kalmaması için eğitim seferberliği başlattı. Kapı kapı firmaları gezen çevre mühendisleri, işveren ve çalışanları bilgilendiriyor.
Endüstriyel atıkların bertarafı için lisanslı bir firmayla anlaşmak yerine uygunsuz şekilde bu atıkları bertaraf etme yoluna giden sanayicilerin bilinçlenmesi için 8 çevre mühendisi sahaya indi. 2 hafta önce Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile sanayicilerin bir araya geldiği toplantıda, sanayideki bütün işyerlerinin tek tek gezilerek çevre mühendisleri tarafından bilgilendirilmesi kararlaştırılmıştı. Endüstriyel atıklarla ilgili eğitim seferberliği bugün itibariyle başladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ve çevre mühendisleri ile birlikte açıklama yaptı. Adil Kansu, 15 Aralık 2015’ten itibaren İnegöl Belediyesi olarak endüstriyel atıkları artık toplamayacaklarını, belediye olarak sadece mesken atıklarını toplayacaklarını hatırlattı. Ağaç işleri bölgesinde 115 adet 400 litrelik mesken atığı konteynırı dağıtıldığını kaydeden Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Ama üzülerek söylüyorum, meskenlerden çıkan çöplerin atılması gereken konteynırlardan suntalem, kumaş parçaları, sünger parçaları ve tiner tenekeleri çıkıyor. Hatta bunlar yakılmakta. Maalesef bazı kişilerin bizim çalışmalarımızı sabote ettiğini düşünüyoruz. 2 200 iş yerine tebligat göndererek endüstriyel atıkların tarifini, mücadelesini, nasıl toplanacağını, lisanslı firmalarla anlaşma yapmaları gerektiğini ifade ettik. Bu bilgilendirmenin ardından eğitim seminerleri yaptık. Yaklaşık 2200 esnaf çağırıldı, ancak katılan sayısı 25-30’u geçmedi. İşadamlarımız buna ilgi göstermedi. Toplantılara iştirak etmediler, gönderdiğimiz tebligatları okumadılar ve hiç kimse bu konuda belediyenin yanında yer almadı. Ama sağda solda belediye temizlemiyor, belediyenin görevi diye eleştirenler de var. Bütün işletmeler endüstriyel atıkları ve tehlikeli atıkları lisanslı bir firmayla anlaşıp bertaraf etmek zorundalar. Bu belediyenin görevi değil. Belediye sadece mesken atıklarını almak zorunda” şeklinde konuştu.
Ağaç işlerinde kayıtlı bütün işletmelere çevre mühendisleri tarafından seminer verileceğini kaydeden Adil Kansu, “Yaklaşık 10 dakika süren eğitim hem işletme sahiplerine hem de çalışanlara verilecek. Endüstriyel atıklar ve tehlikeli atıklarla mücadele konusunda bilgilendirme yapacağız. Ondan sonraki safhada netice alınmazsa cezai müeyyidler artırılacak. Ağaç işleri bölümüne sadece 3 tane zabıta tahsis edildi. Bu 3 zabıta arkadaşımız yeşil alanlara, boş alanlara, yol kenarlarına gelişigüzel dökülen endüstriyel atıklarla ilgili kontroller yapıp ceza kesecek. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü devreye girecek. Bildiğiniz gibi en düşük ceza 49 bin TL. Biz hiçbir işadamımızın bu cezalara maruz kalmaması için bu tedbirleri alıyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<