banner359

İnegöl’e yeni kapalı pazar yeri

İnegöl Belediyesi’nin Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerinin kullanımına sunmak üzere yapımına başladığı Kapalı Semt Pazarı inşaatının yapımı sürüyor. Pazar yerinin Eylül ayı sonunda tamamlanıp Ekim ayı itibariyle açılması planlanıyor.Şehrin...

02 Haziran 2017 Cuma 17:02
İnegöl’e yeni kapalı pazar yeri

İnegöl Belediyesi’nin Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerinin kullanımına sunmak üzere yapımına başladığı Kapalı Semt Pazarı inşaatının yapımı sürüyor. Pazar yerinin Eylül ayı sonunda tamamlanıp Ekim ayı itibariyle açılması planlanıyor.

Şehrin dört bir yanında yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi’nin Nisan ayında temel atma törenini gerçekleştirdiği Akhisar bölgesindeki kapalı semt pazarı inşaatı hızla yükseliyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Akhisar Mahallesiyle birlikte Huzur ve Baykoca Mahallelerinin de faydalanacağı kapalı semt pazarında devam eden inşaat çalışmalarını bugün yerinde inceledi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile Fen İşleri Müdürlüğü sorumlularının da hazır bulunduğu incelemede, kapalı semt pazarının Ekim ayına kadar tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

Amacımız İnegöl’deki sorunları ortadan kaldırmak

İnşaat alanında ve proje görselleri üzerinde yapılan inceleme sonrası bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kapalı Pazar yerinin bölgenin buluşma noktası haline geleceğini söyledi. Aktaş, “İnegöl’ün geleceğini inşa etme adına şehrin dört bir tarafında çalışmalar, faaliyetler, sosyal kültürel etkinlikler, velhasıl alt yapı ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Bunda ilçe belediyemizin tüm imkanları kullanılırken, aynı zamanda tabi Büyükşehir Belediyemizin de çalışmaları var. Bugün de Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerimizi yakinen ilgilendiren ve bu bölgenin gerçekten önemli bir toplanma ve buluşma merkezi olacak olan, günümüz Türkiye’sinde de insanlarımızın yoğun bir şekilde kullandıkları Pazar yerimizin inşaatını incelemek üzere bir araya geldik. Şantiyedeki ekiplerimiz, Fen İşleri ve teknik ekibimiz başta olmak üzere yapılan çalışmalarla ilgili kontroller yapılırken, bizler de bu çalışmaları dönem dönem yerinde inceliyoruz. Masal Köyü Parkından Sahipsiz Hayvan Barınağına, Doğal Yaşam Çiftliğinden Ürün Toplama Merkezlerine kadar dört bir tarafta bu manada çalışmalar var. Amacımız İnegöl’deki sorunlar bir bir ortadan kalksın. İnegöl’de ticaret hayatı rahatlasın, İnegöl insanı sosyokültürel her açıdan üst düzey bir tatmin sağlasın gibi bir beklentimiz var” dedi.

Bölgenin konjektörünü de iyi anlamak gerektiğine dikkat çeken Aktaş, “Biliyorsunuz Akhisar ve Huzur Mahalleleri biliyorsunuz 2006’dan itibaren köy statüsünden mahalleye dönüşmüş. Bu süreç içerisinde de onlarca yatırımı almış bir yer. Eksiklerimiz var mı? Muhakkak suretle var. Hepsini bir bir halletmeye çalışıyoruz. Geçen akşam yine buradaydık çok değerli Akhisar Mahallesi muhtarımızla. PTT binasının neresi olabileceği noktasında bir çalışma gerçekleştirdik. İlgili kurumla irtibatımız sürüyor. Nihayetinde insanların eksik ve ihtiyaçları bitmiyor, artarak devam ediyor. Bunları halletmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Toki’de bir yaşam merkezi ortaya çıktı

TOKİ bölgesinin 2 bin konuk ve 10 bin dolayındaki nüfusuyla artık ayrı bir yerleşim birimi haline geldiğinin de altını çizen Başkan Aktaş, “Tabi Akhisar ve Huzur’a ilave olarak burada yeni bir bölgemiz var biliyorsunuz, TOKİ. İnegöl tarihinde bundan önce TOKİ marifetiyle yapılmış bir toplu konut yoktu. Allah’a hamdolsun bu da bizlere nasip oldu. Yeni İnegöl projesi bizim önemsediğimiz bir proje ki inşallah ekinlerin kaldırılmasının akabinde biz ana arterlere de girmeyi düşünüyoruz ki artık buradaki hayatı daha da hızlandıralım ve hareketlendirelim diye. 2 bin civarında konut yapıldı. Camisiyle, okuluyla, Aile Sağlık Merkezi ve Gençlik Merkeziyle bir yaşam merkezi ortaya çıktı. 10 bin civarında insan yaşıyor burada. Dolayısıyla bu gerçekliği de göz önüne almak lazım. Akhisar, Huzur ve Baykoca Mahallelerimiz olmak üzere 3 mahallemizi ilgilendiren bu projenin de 7 Nisan 2017 tarihinde temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Müteahhidimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizler de bugün projeyi yerinde bir incelemek üzere geldik” ifadelerinde bulundu.

Açıklamasının sonunda kapalı semt pazarı hakkında teknik bilgiler veren Aktaş, “Kapalı Pazar yerimiz tamamen bittikten sonra buranın çevre düzenlemesi ve etrafıyla çok nezih bir mekan olacağını, sadece Pazar alışverişleri için değil farklı amaçlar için de zaman içerisinde önemli bir ihtiyacı karşılayacağına yürekten inanıyorum. Bölgeye bir canlılık, dinamizmde katacak açıkçası. Pazarımız 4000 m2 civarında. 230 m2 idari binamız mevcut ve toplamda da 4200 m2 kapalı alanı bulunuyor. Pazaryeri alanında 550 tane tezgahımız var. İçerisinde lavabo ve WC’leriyle, bebek bakım odalarıyla, mescidiyle, zabıta noktasıyla ihtiyaçları karşılayacak. İnsanların rahatlıkla alışverişlerini yapabilmesi için de önemli bir mekan olacak. İhale bedelimiz 3 milyon 650 bin TL. Müteahhidimiz hızlı bir şekilde gidiyor. Nasip olursa arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre Eylül sonu itibariyle bitirmeyi ve Ekim ayından itibaren de soğuklar gelmeden güzel bir törenle burayı açmayı arzu ediyoruz. İnşallah ondan sonraki süreçte de buranın sağlıklı bir şekilde yaşaması ve devam etmesi için Zabıta Müdürlüğümüz başta olmak üzere diğer birimlerimizle beraber gayret edeceğiz. Ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu projeler yapılarak insanların hayatları kolaylaştırılmaya çalışılıyor. Tabi yapmak kadar yaşatmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah mahalle sakinlerimiz, pazarcı esnafımız ve beraberinde muhtarlarımız buraya sahip çıkarsa bölgemiz için çok hayırlı bir hizmet olacak” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<