İtfaiyeden Baca Uyarısı

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, Halkın Yüzde 90´ının Doğalgaz Kullandığı Bursa´da Baca Temizliğinin Her Yıl En Az Bir Kere Yapılması Gerektiğini Hatırlattı.

08 Aralık 2015 Salı 11:39
İtfaiyeden Baca Uyarısı
Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, zehirlenmelerin önüne geçmek için vatandaşların bacalarını temizletmelerini istedi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, halkın yüzde 90´ının doğalgaz kullandığı Bursa´da baca temizliğinin her yıl en az bir kere yapılması gerektiğini hatırlattı. Katı ve sıvı yakıt tüketen haneler için bu kontrolün yılda en az 2 defa olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Doğan, “Ülkemizde her yıl bina yangınlarının yüzde 20‘si temizlenmeyen bacalardan ileri gelmektedir. Bu yıl 337 baca yangını meydana gelmiştir. Ayrıca karbon monoksit gazı zehirlenme vakaları yaşandı. Hatta hayatlarını kaybeden insanlarımız oldu. Bunların yaşanmaması için kış mevsimini yeni gireceğimiz bugünlerde vatandaşlarımız bacalarını muhakkak temizlettirsinler” dedi.
2007 yılında yürürlüğe giren binaların yangından koruma yönetmeliğinin 58. maddesine göre bacaların temizliğinden bina sahibi ve yöneticisinin sorumlu olduğunu kaydeden Doğan, baca temizliği için Büyükşehir Belediyesi´nden ya da baca temizliği yapan firmalardan destek alınabileceğini ifade etti. genellikle ihmal edilen bu durumun önüne geçmek için her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydeden Doğan, "Ekiplerimiz, 2 iş günü içerisinde baca temizliğini yapıyor. Bir dairenin baca temizliği ortalama 30 TL´ye mal oluyor. Çok ucuz bir maliyetle bu yükümlülüğü yerine getiriyoruz. Müstakil binalar için ise 35 TL gibi düşük bir fiyat politikamız var. Eğer vatandaşlarımız valilikten fakir olduklarına dair yazı getirirlerse bu hizmeti ücretsiz veriyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<