banner359

Kadına Şiddete “Tünel”den Bakış

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken ‘Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma’ isimli sergi açıldı.Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Kent Konseyi iş birliği ve Bursa...

10 Aralık 2015 Perşembe 13:14
Kadına Şiddete “Tünel”den Bakış
Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken ‘Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma’ isimli sergi açıldı.
Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Kent Konseyi iş birliği ve Bursa Plastik Sanatlar Derneği, Aeronorm Tasarım Ofisi’nin katkılarıyla hazırlanan, ‘Münferit Bir Tünelin Mütemadi Sakinleri: Umutsuz Olma’ isimli enstalasyon çalışması Podyumpark Meydanı’nda açıldı.
Çocuk gelinleri ve geçtiğimiz aylarda minibüste hunharca katledilen Özgecan Aslan’ı da temsil eden 6 farklı odadan oluşan serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır kadın dostu kent olarak hizmetlerimizi yürütüyoruz. Bu anlayışın sadece Nilüfer’de değil, ülkemizin ve dünyanın her yerinde hakim olması adına haykıracağımızı ifade etmek istiyorum. 16 gün boyunca kadına şiddete dur deme anlamında birçok çalışma yaptık. Bunu sadece Bursa olarak değil, Türkiye ve dünya olarak düşünmek gerekiyor. Kadına şiddete dur demek için her ne çalışma varsa, biz o çalışmaların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.
Sayısız şiddet olayına dikkat çeken tünel, 13 Aralık tarihine kadar açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<